Zekiyiz / zekisin hocam. Gelişmişliği kullan, bir yer den başlayıp, hali hazır da güvenilir kaynakları bulup, oradan devam edip geliştir. Etraflı sormak bu konu dahilinde bayat olacaktır, takdir edersiniz ki her kafadan mutlak bir düşünce çıkacaktır. Kimisi der : (Okudukça, araştırdıkça Din'den uzaklaşır hatta Dinsiz olursun...)

Bunlar hatalı düşüncelerin birer yansımalarıdır o kadar. Ayrıca yine dikkat etti iseniz başka bir kafadan çıkan bir düşünceyi dile getirdim, etrafımız dengesiz kafalar ile dolu, tartışmak yerine dediğim üzere güvenilir kaynaklar ile devam etmek yerinde olacaktır.

Ayrıca elbet tabii herkesin Din'i kendinedir, sadece bu yol da doğru bilgi şahsen uzun vadede etkili olacaktır, yani başka kafalarca manipüle edilme durumu adına.

Bir bakış açısı vardı, uzun soluklu, gelecek odaklı ve de ötesinde yersiz öldüğünü düşündüğünüz ya da yanlış olarak nitelendirdiğiniz durumlar üzerine şunu demeyin : "Allah/Tanrı neden korumadı, genç yaşta öldü, bana çok anlamsız geliyor" bu tarz durumlar Din'den soğutur. Bir de hocam bunca belirsizlik var iken inanç bir nebze de olsa insanı rahatlatıyor, Din'siz olsa idim, açıkçası Dünya'nın boş, gereksiz, mantıksız hatta üstüne anlamsız olduğu kanaatine varırdım, hayır bir amaç kalmıyor. Ateistlik / Din'sizlik tek bir kelime ile "AMAÇSIZLIKTIR" çünkü hocam şu zaten biliniyor di mi, doğ, yaşa, öl prensibi, bu üç işlevi ele alalım, ötesinde her hangi bir durum olmadığı takdir de bir mantığı da kalmıyor, amaçsızlık acayip berbat bir oluşum, Din'de en azından bir amaç var, Ölümden sonra ki yaşantı dahilinde insan motive ve de umut alıyor, bir amaç alıyor, gelecek o çapta güzelleşiyor, Din'sizlik bir nevi odun gibi yaşamaktır şahsen.

Ancak şu da bilinen bir gerçektir, "Din manipülasyona en yatkın olmuşumdur" her an kendinizi kullanılıyor olarak görebilirsiniz, ama fark edemeyebilirsiniz. Bu çapta genel tartışma ve de sualler yerine, bizzat araştırma, bilgilenme en mükemmel öğrenme ve de bilgili olma yöntemidir.