soylenmezsmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam farklı mailler ile farklı cihazlarda denedim onlarda da oldu çok ilginç bir durum ya
O zaman kulağınız bir program problem yaratıyor gibi. Yani virüs de umarım yoktur.

Edit :
ChatGPT’ye sordum :
Her oturum açışta 2FA sor diye bir hassas güvenlik ayarı seçilmiş olabilir diyor. Diğerlerini yazmadım.

Şurda son yazdıklarına da bak:

ChatGPT:
Gmail’in iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) istemesinin birkaç farklı sebebi olabilir. İşte olası nedenler:

1. Yeni veya Tanınmayan Cihazlardan Giriş
• Google, tanımadığı veya daha önce kullanılmamış bir cihazdan giriş yapıldığında 2FA talep eder. Bu, hesabın güvenliğini sağlamak için alınan bir önlemdir.

2. Sık IP veya Konum Değişiklikleri
• Eğer kullanıcı farklı bir ağ (örneğin, farklı bir Wi-Fi veya mobil veri ağı) kullanıyorsa, Google bunu şüpheli bir etkinlik olarak algılayabilir ve 2FA ister.

3. Hesapta Şüpheli Etkinlik Algılanması
• Google, hesabınızda olağandışı bir etkinlik algılarsa (örneğin, kısa süre içinde birçok kez farklı cihazlardan giriş yapılması), 2FA’yı zorunlu kılabilir.

4. Güvenilir Cihazların Silinmesi veya Ayarların Değiştirilmesi
• Kullanıcı daha önce “güvenilir cihaz” olarak işaretlediği bir cihazda tarayıcı çerezlerini silmişse veya Google ayarlarında değişiklik yapmışsa, bu durum 2FA istemesine neden olabilir.

5. Hesap Güvenlik Ayarları
• Hesap ayarlarında, özellikle hassas bir güvenlik politikası uygulanmış olabilir. Örneğin, her oturum açışta 2FA istenmesi gibi bir ayar aktif olabilir.

Çözüm Önerileri
• Güvenilir Cihazları Kontrol Et: Google hesap ayarlarından “Güvenilir cihazlar” listesini kontrol ederek, sık kullandığın cihazları ekleyebilirsin.
• 2FA Yedekleme Kodlarını Sakla: Eğer sık 2FA istiyorsa, yedekleme kodlarını saklayarak daha kolay erişim sağlayabilirsin.
• Şifre ve Hesap Güvenliği: Şifrenin güçlü olduğundan emin ol ve hesabında herhangi bir şüpheli etkinlik olup olmadığını kontrol et.

Google hesabı güvenlik ayarlarına giriş yaparak hangi cihazların bağlandığını ve şüpheli etkinliklerin olup olmadığını gözden geçirmen faydalı olabilir.