Keşke ufak işletmeler için belli bir banka hesabı açılsa ve devlet direk oradan şu tutar vergi ( %25 ) alıyorum dese ve bitse.
Gider vs gösterilme olmayacak.
Ben buna okeyim. Şirketim vardı 5 sene muhabesecisiyle ayrı vergi dairesiyle ayrı uğraşıyorsun. Her şeyi usulune göre yapıyorsun yine biri hata yapıyor ceza yiyorsun. Ne vergi bitiyor ne prosedürü. Ucundan ucundan tırtıklama üzerine kurulmuş bir düzen. 20 ayrı vergi saçma sapan ismini bile hatırlayamıyorsun artık.
Yani gerçekten her şeyi usulüne göre yaptığın zaman acaba ondan kâr mı ediyorsun zarar mı ediyorsun anlayamıyorum ben, bir sürü vergi ödüyorsun yok yıl sonunda seni şuraya geçiriyoruz şöyle bir şey ver yok defter tasdiğiydi yok stopajdı biz bu kalemlerin hepsini nasıl kâr hesabına katalım