Hepsini kullanmış biri olarak söylüyorum eğer ne yaptığınızı biliyorsanız hepsi işinizi görecektir. Fakat kodlama bilginiz yok ve zayıf ise proje büyüdükçe işin içinden çıkılmaz hale gelecektir. Çünkü bir tarafı yaparken bir tarafı bozacak. Bunun içinde kodlama bilgisi gerekiyor. Eğer kodlama bilginiz var ise işinizi baya hızlandıracak.
Yaşadığım tecrübelere istisnaden daha iyi performans almak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın:
Projenizi modüler hale getirin. (bir dosyada en fazla 250 satır olacak şekilde düzenleyin.)
Düzenlemesini istediğiniz dosyayı her zaman belirtin yoksa tüm dosyaları tarayacağından context alanı dolacak daha fazla token tüketecek.
Bir sayfa eklediğinizde başka bir sayfadan referans alarak değişmesini ve eklenmesin istediğiniz özellikleri detaylı maddeler halinde yazın. (Bolt.new 'in Enhance Promt özelliğini bu yönden çok sık kullanıyorum. Fakat başka ai agent Copy paste yaparak kullanıyorum. )
Önemli değişiklikleri yaptıktan ve test ettikten sonra versiyonlama yapın. Ai agent'ler eğer kodu bozarsa bir önceki versiyona dönüp tekrardan deneme şansınız olur yoksa projeyi çöp edersiniz.
Cursor ve Cline kullanıyorsanız rules dosyalar oluşturun projeye özel olarak.

En iyileri:
Cursor (Kod tamamlamada en iyisi)
Roo Cline (cline forku) Deepseek v3 + Gemini Flash 2 + MCP (mcp-reasoner)
Aider + RA.Aid (aider ile beraber kullandığım LangChain ReAct agent özelliğiyle en tassaruflu token claude 3.5 sonnet tüketimini aldım. )
Windsurf (güncellemeden sonra eskisi kadar iyi değil)
Bolt.new (Enhance Promt özelliğini sadece kullanıyorum)
Traycer.ai (Çok complex problemleri çözmeye ihtiyacınız var ise tavsiye ederim)