Haklısınız, İlk tesettür ayeti erkeklerin göz kapaklarına inmiştir.
Burada aslında ayet gayet açık, ancak herkes işine geldiği gibi anlıyor maalesef.
Bir erkek olarak söylüyorum, asla ve asla 4 karım olsun hepsine kesinlikle adaletli ve eşit davranabilirim diyemem, bunu hiç kimse diyemez, zaten bu yüzden de bir tane alınmasının uygun olduğu belirtilmiştir.
Yanlış biliyorsunuz, prensipte evet ancak nikah anında veya sonradan boşanma yetkisini kocasından alabilir.
Bu da insanların kafasına göre yorumladığı şeylerden biri, aklı selim insanlar böyle birşeyin olmadığını anlayacaklardır. Bu madde genelde erkek istediği zaman kadınla cinsel ilişkiye girebilir, kadın asla reddedemez gibi algılanır, böyle birşey yoktur, tabiki insanı durumlar vardır, burda bahsedilen kadının bunu her durumda sürekli reddetmesidir. Yoksa özel günlerinde, veya yorgunluk hastalık vs durumlarda böyle birşey yoktur.
Aklınızın karışmasına gerek yok, bu tarz kulaktan dolma şeyler yerine araştırıp öğrenebilirsiniz. Örneğin İslamda kadının evde iş yapması (yemek çamaşır bulaşık temizlik) hatta ve hatta kocanın maddi durumu yeterli ise çocuğunu emzirmesi bile mecburi değildir, ancak adamın durumu müsait değilse emzirmesi zorunludur. İnşallah karşınıza ihlası tam biri çıkarda böyle dertleriniz olmadan yaşarsınız.
aradığım cevap buydu işte. Saolun. Araştırıyorum zaten ama tam olarka yanit bulamıyorum