Merhaba arkadaşlar, birkaç gündür akbank hesabı çalınan insanları inceliyorum, bu nasıl oluyor, yapanlar bunu nasıl yapabiliyor diye araştırıyorum.

Geçen günlerde dosya.co sitesine yüklenen dosyaların indexlendiği ile alakalı konu gördüm, sitenin indexlerine biraz baktım ve insanımızın ne kadar saf olduğunu anladım.

Kimliğini buraya yükleyen mi dersiniz, firmasının özel bilgilerini, hesap dökümlerini, banka hesap bilgisini, özel görsellerini, videolarını yükleyen mi dersiniz, ne ararsanız var yani

Phishing sitelerinde kullanılan içinde her bankanın sitesinin yazılımı olan dosya.

235 mb boyutunda tc ve o tc'ye ait kişilerin telefon numaraları.

116 adet sitenin kullanıcılarının hesap bilgileri gibi daha birçok dosya bu sitenin indexlerinde öylece duruyor.

Şimdi asıl olaya gelelim, tc numaranızı ve telefon numaranızı bilen birisi, sizin adınıza açılmış hattı kaybettiğini söyleyerek yedek hattı çıkarabilir ve elinizde ki hat iptal olur, hesabınızı boşaltabilir.

İndirdiğiniz saçma sapan, size ücretli bişeyi babasının hayrına bedava veren bir uygulama sizin bilgilerinizi ele geçirebiliyor, özellikle direk apk yüklediğinizde oluyor bunlar.

Phishing sitelerine girdiğiniz bilgilerden bahsetmiyorum bile zaten

Peki, ne yapmanız lazım, artık özel bilgilerinizin olduğu dosyaları oraya buraya yüklemeyi bırakın arkadaşlar, arkalı önlü kimliğini yükleyen var dosya.co sitesine, selfie yapıp yükleyen var