Ev sahibim hemen üst katımda oturuyor. Birikmiş kirası var ve öyle kira parası ile geçinen insanlardan da değil. Altındaki araba audi a5 ve oturduğumuz bina komple onun.. Allah daha çok versin gözüm yok ama durumları bildiği halde bir canımızı almadığı kaldı kirayı almak için ki şimdiye kadar da hiç geciktirmemiştim bile.. Öte taraftan aynı binada oturan bir komşum ise asgari ücretle çalışıyor ve çocuklarına ne zaman bir çikolata veya bir şey alsa benim çocuklara da alır. Demem o ki gördüğüm kadarıyla zor günler geçiren veya yoksulluktan gelen insanlar paylaşmayı daha çok biliyor gibi ya da vicdan ve merhamet ile ilgili bir durum..
Allah nasip eder ve birgün düzlüğe çıkabilirsem hayır yapmayı da çok isterim. Bazen sokakta yürürken çöp kenarında ateş yakıp ısınmaya çalışan, çöpten yiyecek toplayan bu soğukta çıplak ayakla dolaşan çocuklar görüyorum ve gerçekten o zamanlar param olmadığı, destek olamadığım için kendime daha çok kızıyorum. belki hepsi bir aldatmacıdır da onu bilemem ama hayır yaparken niyet önemli. Allah gönlünüzdeki saf niyeti bildikten sonra o hayır yerini bulur. Böylesi bir zamanda kimse açlıktan ölmez diye düşünenler olabilir ama emin olun tok olmayan çok insan var. Her şey doymak değil. Kuru ekmek ve su ile de doyarsın ama beslenemezsin..
Durumunuz varsa öncelikli olarak zor durumda olan akrabalarınıza yardım edin. Zaten Bakara süresinde de der ki
" Rasûlüm! Sana, Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: Sevap kazanmak için harcayacağınız şeyleri öncelikle ananıza, babanıza, akrabanıza, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara verin. İyilik olarak her ne yaparsanız, Allah onu mutlaka bilir."
Akrabalarınızdan ihtiyaç sahibi yoksa oturduğunuz çevredeki ihtiyaç sahibi insanlara ve komşularınıza yardımcı olmayı ihmal etmeyin... Para, pul geçici şeyler; kaybedilir, kazanılır ama önemli olan insan kazanmak.. Bir çocuğun yüzündeki masum gülüş her şeye bedeldir.
Toplum şu an çok değişik maalesef zor durumda olana yardım etmek yerine sırf yaranmak için iyi durumda olana yardım ediyorlar her şey çıkar menfaat olmuş. Bir arkadaşım var asgari ücretle çalışıyor bu arkadaşın bir de kardeşi var mühendis ve durumu iyi. Arkadaşın bebeği olduğunda anne babası bebek için üst baş almışlar hayırlı olsun için. Mühendis kardeşinin bebeği olduğunda ise çeyrek altın takmışlar. Arkadaş anlatırken çok zoruna gittiği belliydi. yani bana da mantıklı gelmiyor. Arkadaşım diye değil ama benim vicdanım tersi olması gerektiğini söylüyor.. Düğünlerde de böyle sırf gösteriş için statüye göre takı takılıyor ama bence komple yanlış... Takının amacı gösteriş değil evlenen çifte destek olmaktır. Ee destek durumu iyi olmayanı ufak takı ile geçiştirip durumu iyi olana ise daha büyük takı takmak demek değildir. Tersi olması lazım ama bizim millet şu bana onu takmıştı ben şunu takayım falan havasında, borç mantığında bakıyorlar resmen. Yahu durumun varsa daha iyisini ver ya da tak ne olacak sanki..