Üniversite okumayı bu sekilde kotuleyemezsiniz hocam. Zira sonucunu tercihler belirler. Okumuş olmak icin baraji gecip kazanilan bolumler ile yüksek puanlı bolumleri bir tutamazsiniz. Dahası okuduktan sonraki tercihler ve planlamalar da çok önemli. Eşim de çoğu işsiz olan işletme bolumunde yukseklisans ve ardindan doktora yaptı. Daha yukseklisans başında tarim kredi kooperatifleri nde sinav gecip ise basladi. Su an merkezi bir subede müdür. Ve benim ogretmen maaşımı nerdeyse 2 ye katlıyor.
Sizin duruma gelirsek, hocam nacizane tavsiyem ek gelir. Ogretmenjm ve sabit maaşim var. Ancak ceviri büromuz var ve yeminli tercümanim. Dediginiz gibi bazi aylar ofisin kirası zor çıkıyor ama bazı aylar 400 500 bin ciro yaptigimiz oluyor. Dahasi toptan kayisi ve kömür alsat yapiyorum. 3 yildir kazakistan ve azerbaycan a kayisi ihtac ediyorum. Tabi ki bu ek isleri memuriyetimden dolayı babam adina kurdugum sirket uzerinden ilerletitorum. Yani careler bulunur. Ama ofiste oturarak musterinin gelmesi beklenmez. Haftasonlari bile dershanede yds egitimleri veriyorum. Bir kapı da ordan acilsin dedik. Yakinda lazer kesim kaşe makinasi alip perakendeye hic bulasmadan kurumlarin toplu kaşe ihalelerine giricez. Hocam beklemeyin. Firsat muhakkak vardir cevrenizde. Ama cesaret.