CWSiverekli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Başlangıçta site açmak, reklam vermek, müşteriyi çekip açtığınız site üzerinden satış yapmak, hiç kolay olmayacak diye düşünüyorum.

Dediğiniz gibi belki dil yanması olacak, ama başlangıç için trendyol vb komisyonu düşük platform üzerinden satış yapıp küçük adımlarla ilerlemek doğru olmaz mı? Hem tecrübe kazanıp, kendi sitenizi açmak daha iyi olmaz mı?
Hayır olmaz. Çünkü trendyol'un komisyonu düşük değil. Öncelikle en kötü her üründen %20 komisyon kesiyor. Hiç eli kolu değmeden 100tllik ürün 20₺ komisyon veriyorsunuz. Kargo parasını sizin ödemeniz lazım. İade kargolarını da size ödettiriyor. Her masraf size ait olunca bir anlamı kalmıyor. Ama benim e-ticaret sitemde 1000₺ altını müşteri ödüyor mesela kargo. İade gelse bile ben zaten müşteriden o parayı almış oluyorum, 2 kere kargo parası ödemiyorum. Saçma sapan komisyonlar ödemiyorum. Birçok sebep var. Ayrıca Trendyol'da bir ürün en az 30 satıcı satıyor. Buyboxu almazsanız satamazsınız. Buyboxu alırsanız da 1₺ kâr ederseniz şükredin. Şaka yapmıyorum. Genelde buyboxu alırsanız zarar ediyorsunuz ve "insanlar nasıl bu fiyata satıyor?" algısından kurtulamıyorsunuz.