mufuo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Az sayılmayacak bir süre e-ticaret alanında çalışan bir firmada çalıştım. Ancak küçük ev aletleri satışı yapıyorlardı, orası benim bütçemi aşar ve rekabet oldukça yüksek. Bundan dolayı fikir almak istedim
E-ticaret başlı başına bir operasyondur yani sağlıklı bir e-ticaret ekip işidir. Bu alanda maaşlı bir çalışma gerçekleştirmenizde zaten onun örneğidir. Tabi e-ticaret tek başına bile yapılabilir illa ekip şart mı değil. Ben yıllarca tek başıma yaptım. Fakat ben sosyal medya ve Gooogle reklam uzmanıyım, web tasarım ve grafik tasarım uzmanıyım, yıllarca insanlara reklam verdim ve sektöre hakimim yani aynı zamanda pazarlama uzmanıyım. Nerede ne ürün gider hakimim. Tek başına günde 3-5 ürün satar gider kargolarsın. Büyük kazanmak isteyince bir noktadan sonra tıkanıyorsunuz, yaşamanız gereken bir hayat ve yetişmeniz gereken bir iş oluyor.

Reklama mı bakayım, kargoya mı ? müşteriye mi ? iadeye mi yada web siteyi ve sosyal medyaları mı geliştireyim kalan kaç dakikada normal hayat yaşıyayım maalesef ne kadar uzman olsanız da e-ticaret tek başına olmaz ekip işidir. Reklamcını ayarlarsın, doğru ürünleri bulursun, web siteni sosyal medyanı yaparsın operasyona dalarsın. Fakat ürünü dahi bilmediğin bir işe buradan aldığın fikirlerle girersen cebindeki paradan da olursun. E-ticarette şuan reklam maliyetlerine karşılık kar bırakacak ürünü bulmak zaten zor. Diyeceksin millet nasıl buluyor biri vergi vermiyor diğeri reklam şirketlerine borç takıyor yani bir yerlerden çalıyor. E