Merhaba arkadaşlar,
Geçen sene şahıs şirketim ltd şirkete geçirmek durumunda kaldık kesilen fatura miktarlarımız yüksekti.
Senede 10-15 faturam oluyor maksimum, aylık gider faturalarımda maksimum 15-20.
Çalışan yok.
2024 Ocak - 2024 Aralık ayı için aylık 2500 TL muhasebe ücreti
+
2025 yılı için
2025 E DEFTER SAKLAMA
2025 E DEFTER ARŞİVLEME
2025 E DEFTER GÖNDERME
2025 KIRTASİYE NOTER
45.000 TL
ücret istedi muhasebecim. Bu defter saklama arşivleme gönderme ve kırtasiye noter için fazla değil mi?
45 BİN TL DİYE BİR GİDER KATILIM PAYI YOK HOCAM mevcut mali müşaviriniz biraz abartmış olayı genelde türkiye çapında sene sonu açıklanan tutarlar 2025 yılı için 12700 - 25000 TL arası tüzel kişilikmi şahıs mı olmasına göre bu tutarlar arasında olsaydı normaldi dicektim. Ben şahsen tüm bilançolara tek rakam tüm tüzel kişiliklere tek rakama tüm işletmelere tek rakam uyguladım mevcut mükelleflerim içinde indirim yaptıklarımda oldu ama hiçbir şekilde sizden istenen ücretin yanından yakınından geçmiyor
Fikir edinmeniz açısından 2025 yılı Muhasebe ücretleri nedir diye sorarsanız büyük defterler minimum 7bin TL den başlıyor üst sınır yok.. 7bin aşağısında ise mali müşavir kendi emeğinden harcar isterse bedava yapsın Benim şahsen işçiliğim kıymetlidir Bu tutarların altına taviz vermiyorum !! Bu ücret minium olmakla birlikte sorumluluk payına göre değişir. LTD AŞ gibi tüzel kişiliklerde ise durum daha farklıdır...