wildturk1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yurt dışına gidenleri ve oraya övgüler dizenlere şaşırıyorum üstadim kazacından bahsetmişsin günde 12 saat calişip 300 dolar kazanıyorsun çok iyi daha iyi rakamlarıda biliyorum eksi yönlerinden neden bahsetmiyorsunuz mesela kiralardan mesela hastanelerden mesela biraz anlat lütfen herkez bilgi sahibi olsun amerikaya gidenlerin neler cektiğini neler yaptiğini turist vizenin süresi dolmuş kacak kalmak istemiyorsun kaçak yaşamanın eksilerinden bahsetsen amerikaya giden herkez üstüne alınma sanki gittiği ülkenin sahibiymiş gibi anlatıyor herşeyi
Kiracım 10 ay önce ABD Texas'a gitti, 4 ay önce de eşini yanına aldı. İlk gittiğinde hem uber yapıp hem de bir Türk çatı ustasının yanında çalışmış. Şuan aylık 8.000 USD sadece kendisi, eşide 3.500 USD civarı para yapıyormuş. 11.500 USD.

Texas'ta 2.500 USD'ye müstakil, garajlı ve bahçeli ev kiralamışlar. İlk ay 2022 model Toyata araç almış, 4.000 USD. Şuan toptancılık yapıyor, çeşitli ürünler satıyor, e-ticarette kendini iyi ilerletti. Aylık mutfak gideri fazla fazla çatlayana kadar 1.500-2.000 USD gidiyor diyor. Şuan şirketinde 6 tane araç var. Türkiye'de de toptancıydı, başımda saç, saçımda siyah kalmadı diye hep şikayet ediyordu. 7 yılda yapamadığımı 1 yıl olmadan yaptım diyor. Haklı da.

Türkiye'de ki ekonomik koşullar ile ABD'de ki ekonomik koşulları kıyaslayamazsınız. Aklı çalışan, fikir bulan ve mücadele eden Türkiye'de de kazanabilir; ancak Türkiye'de kazanan kişi ABD'de 3-5x daha hızlı para yapıp ilerleyebilir. Bu sebeple birçok girişim ABD'de doğup büyüyüp gelişiyor.

Çinliler, Japonlar, Hintler boşuna ABD'ye yönelmiyor; ekosistem ve yasalar ticaret ve girişim de bulunan kişileri desteklemeye odaklı. Değilse zorluk çeken Dünya'nın heryerinde çeker, başarılı olan Afrika'da da başarılı olur.

Vatan özlemi ise birçok kişinin ortak noktası. Biraz sabır edip, 3-5 yılda green card ve vatandaşlık sürecine dahil olup süreci tamamlamak istiyorlar.