EpicBrandStudio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her şeyden olabilir biliyor musunuz? Kullandığınız cihaz mac ise ses ayarı, windows ise yazılım ayarı. Ses kartı kullanıyorsanız onun ayarı. Mobil cihazda kullanıyor iseniz onun ayarı. Sadece her şeyi doğru yaptığınızdan emin olmaya çalışın. Onun dışında az gidiyor ise de sıkıntı etmeyin. Ayıla bayıla dinlediğimiz şarkıların da kayıtları -15 ses aralığında kaydediliyor. Sonra mix ile düzenlenip, master ile yükseltiliyor baya. Yani siz her şeyi düzgün yaptığınızdan emin olduktan sonra 'eh, sanırım her şey okey' dediğiniz anda yine aynı şey oluyor ise, benim bahsettiğim sistemi bir deneyin. Ses kalitesine otomatik kompres uygulayacağı için daha tatminkar sonuçlara ulaşacaksınız. Eğer DAW programlarla aranız iyi ise eq dengesini (ekolayzır) ayarlamanız mid - bas - tiz dengelerini kulağınıza göre optimize etmenizi öneriyorum. Podcast bunu sadece daha alışılmış algoritmalar çerçevesinde yapıyor diye onu önerdim pratik olsun diye. Berrak ve akıcılık ses karakterinize göre değişkenlik gösterir çünkü.
Detaylı cevabınız için teşekkürler. Aynı mikrofonu Mac'de denedim ses baya iyi. Windows'da bu durum nasıl düzelir sice? Çıkış kazancı diye bir şeyi yükseltince ses yükseliyor ama tabiki bass lı bir biçimde gidiyor. Aaslında bu vurguyu yok etsem süper olabilir