tesadüfen konuya denk geldim ve bilgilendirici buldum.
konu ile biraz farklı fakat, bende şunu merak etmişimdir hep.
içinde google analitik yada google search console vesaire olan siteler mi , yoksa içinde hiç google kodu olmayan siteler mi seo açısından daha avantajlı olur?
bu konuda yorumlarınızı yazarsanız sevinirim, ben içinde google takip kodu olmayan bir sitemde seo açısından ciddi bir başarı gördüm, ve hiç seo çalışması yapılmamış bir site.
sonuçta google ,eğer kodu eklenmiş, ise sitede ne var ne yok, kim nereden nasıl girmiş, nekadar sitede kalmış, dibine kadar görüyor, bu avantajmı dezavantajmı?
bu konuda deneyimi olan var ise, paylaşır ise sevinirim.
Öncelikle yorum ve katkı sağlayan sorunuz için teşekkürler.
Bu Analytics konusu ara ara gündeme gelir, pek çok global platformda da defaten tartışıldı. Gerek bu tür kaynaklardan bana geçen, gerekse tecrübelerimden gördüğüm sonuç Analytics kodunun bu konuda hiç bir avantaj sağlamadığı yönündedir.
Eğer Analytics'in sunduğu veriler sizin için kıymetliyse, elbette kullanın; ancak "Analytics kullanıyorum, Google sitemi daha iyi tarıyor, bu SEO'ma faydalı olur" gibi duruma inanmıyorum; bana mantıklı da gelmiyor. Ancak bu verileri lehinize kullanıp strateji üretirseniz faydasını görürsünüz. Google Analytics olmaan da zaten algoritmalarını doyuracak kadar veriyi pek çok kaynaktan alıyor. Google play, Chrome tarayıcı vb. çok daha zengin data topladığı pek çok kaynağa sahip.
Hatta Analytics kodlarından gelen datayı serp algoritmasında hiç kullanmadığına dair fikirler dahi var. Bu mantıksız da değil; zira Analyticsi manuple edebilmek çok basit. Bugün en dandik trafik sistemleri bile Analytics, Console gibi araçlardan organik olarak geçiyor.
https://www.searchenginejournal.com/...gle-analytics/ bu makaleyi okumanızı tavsiye ederim.
Kısacası Analytics verileri Google için değil, sizin için önemli diye düşünüyorum.