Yaptım hocam şimdi ama ramlerde sorun yok.
Hocam oyunlarda da yapıyor aynısını bunu belirttim. gta5 oynayamaz mı bu pc? çok rahat oynar ama aynı şeyi yapıyor. Stres testini örnek olarak attım.
Ekran kartı oynatır fakat 4k - 8k gibi çözünürlüklerde ve vsync özelliğinde falan bu gibi durumlar olur ancak birde donanımlarda laptop işlemci modeli söylemişsin o kısma yoğunlaşırsak laptobun tam marka modeli ile Ekran kartına Kaç W güç ile sınırlamışlar buda çok önemli bir etken bazı notebook üreticileri güçlü ekran kartı koyuyorlar fakat soğutma mimarisi çok kötü olduğundan soğutamadıklarından dolayı ekran kartını limitliyorlar Düşük W ile buda aslında o donanımın aslında olması gerektiği performansda çalışmamasına neden oluyor. Bence notebook'un o kart için kaç W sınırlama yaptıklarını araştır. Dipnot: Eğer çok düşük bir W ile sınırladılarsa ve yinede yüksek ısılarda çalışıyorsa hem düşük W hem yüksek ısı demekki soğutma mimarisi o kadar kötüki kart aslında olması gerektiği performansın yarısında bile tıkanıyor ve sana bu drop problemini yaşatıyor olabilir Ayrıca tekrar söylüyorum laptoplar oyun için ne kadar tasarlanırsa tasarlansın bir desktop gibi tam performans alabilmek alsanda bunu uzun saatler yapabilmek çokda mümkün görünmüyor bilginize.