SemihCAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanlar .net domaine bile hala burun kıvırırken .com dışında başka bir uzantıya şans vermek ne bileyim...
Orası öyle fakat .com veya .net 'de hatta .com.tr de bile elde edilemeyen domainler için bi fırsattı. Google'de hiç denk gelmememiz şaşırtıyor beni. Acaba domain uzantısına göre bi dezavantaj mı var google'de?

xtreme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kotu yonetti BTK sureci insanlarin uzantiya olan guvenini sarstilar bence ama ilerleyen zamanlarda gormeye baslariz yavas yavas ilerleyecek diye dusunuyorum
Evet bi tık yönetim kötüydü 1-2 kere ön kayıt ertelediler falan.

Engin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece mail için kullanıyorum

Mail verirken bile ben .tr diyorum .com.tr yazıyorlar, ona bile alışamadı insanlar.
Zamanla alışılır umarım.

obisa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.tr domain kişiye ozeldir .net com ve org dan şaşmayın gerisi çöp benim gozumde
Ne biliyim bu şekilde genel geçer yargıları yanlış buluyorum yine de.

Oyun_Bozan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.TR domainler büyük oranda com.tr sahipleri tarafından uzantının kendinde olması için alındı uzun yıllardır com.tr ye insanlar alıştığı için .TR ye ye geçişin bir anda olması imkansız biraz zaman alacaktır.
Doğru.

VitaEsMorte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında daha hızlı bir şekilde yaygınlaşabilirdi. Maalesef süreç çok kötü yönetildi. TR alan adları ölü doğmasa da, prematüre doğdu. Almanya'da firmaların tamamına yakını, ellerinde .com uzantısı bile olsa, .de uzantısını tercih ediyor. Ülkemizde de aynısı olacak ama zaman alacaktır. Tabi bu ülke ekonomisinin ve ülke prestijinin güçlenmesi ile doğru orantılı.
Evet bi tık yönetim kötüydü 1-2 kere ön kayıt ertelediler falan.

erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne olacaktı ki hocam. Kim takar .tr uzantıyı. Com.tr ler guven verir ama com suz domainler .net harici asla almam projelerimde.

Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
com.tr > tr

serhat_akan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
almanyada com.de yeni çıktı daha evvel sadece .de vardı, bildiğim kadarı ile , şuan ingiltere, avustralya gibi ülkelerde, co.uk var onlarda bir ara .uk için çok çabaladılar.
ingilizler bile başarılı olamadı. .com.de oda tutmadı.
bizimnkilerde başarısız olanı örnek aldılar heralde.
Ama para kazandılar, com.tr si olan .tr de almak zorunda kaldı , başkası almasın diye.
ilk baştan com.tr değilde .tr olsa daha iyi olurdu.
uzun lafın kısası, ilk hangi ülke uzantısı çıkar ise o başarılı olur, daha sonra çıkan başarılı olmaz.
almanya,ingiltere örneğinde bu şekilde en azından.
Çok doğru. Başta .tr olması belki daha faydalı olurdu. Bu konuda ki ihtiyaçtan hatta bi ara .tc.gg'den tut .tc ye az ekmeğini yemedi birileri.

_Forbidden_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Com net harici sıcak gelmiyor bana.

ledci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eskiden com.tr uzantı almak için marka tescil gibi mevzuata uyum gerekiyordu. genelde kurumsal firmalar tercih ettiği için daha profesyonel duruyor.
ben com.tr dururken .tr uzantı almayı düşünmem.. büyük çapta iş yaparsan, büyük kurumsal firmasındır başkaları almasın, dolandırıcılık için kullanılmasın diye com, net, com.tr vs. toplamışken 1 eksik 1 fazla fark etmez diyerek .tr de alır geçerim onun dışında almam.
Artık herkes alabildiği için o prestij kaybedildi bence. .com uzantısına sahipken .com.tr kullanırdı bu prestijden kaynaklı şirketler, artık .com.tr kullanmalarının bir anlamı kalmadı.