sanalrisk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam youtube videosunun linkini veya enped kodunu paylaşmak da suç mu acaba
Evet suç. Benzer durumda mahkemelik olduk konu sahibin bahsettiği Ka... Ku... isimli avukatla.

Ka... Ku... isimli kişi, Sez... Ak... isimli sanatçının şarkısına ait youtube linkini sitemde üyelerde biri paylaşmış diye bana da dava açmışlardı 2021de. 11bin lira para istemişlerdi. O zamana gôre 4 asgari ücret yapıyordu, şimdinin 80bin TL'si gibi. Paylaşan ben değilim dedim ama site sahibi olduğumdan ve o zamanlar sitenin yer sağlayıcı belgesi olmadığından blog sitesi olarak gôrülüp tek sorumlu kabul edildim. Yer sağlayıcı belgem olsaydı paylaşan kişi sorumlu olurdu ama zaten kendisi senelerdir siteye girmiyordu bile. Sitemde aktif çalışan iletişim sayfası ve hatta telefon numarası olmasına rağmen sitenin üst kısmından ekran gôrüntüsü alıp dosyaya koyarak iletişim bilgileri bulunamadı deyip uyarmadan dava açmışlardı. İletişim bilgileri tüm sitelerde alttadır halbuki. Ama zaten üstte de olsa alttan ekran resmi alırlardı heralde Hakime sôyledim uyarı yapılmadı diye ama umursamadı bile. Zorunluluk yok çünkü yasada. 1 sene süren mahkeme sonucunda HAGB verildi ve karşı tarafın avukat ücretini ôdedim 7300 tl ve artı olarak 400tl bilirkişi rapor parası. Ôdediğim para 1,5 aylık asgari ücrete denk gelmişti ama tabi 5 sene dolmadı daha. Benzer bir suç olursa katlanır bu para.