ben de aynısını dedim sana

karakoldan şikayetçi olur ise anlık olarak savcılığa gidiyor dosya uyap üzerinden sen uyaptaki dosya sistemini sadece dava açılınca mı görülüyor sanıyorsun? hakkında bir şikayet var ise veya şikayetçi isen anlık olarak uyapta dosyan açılır bunu sadece savcı ve hakimler görebilir yani senin dediğin gibi değil sistem. ayrıca şikayet talebini almama gibi bir durum yok ne olursa olsun şahıs şikayetçi olmak istiyorsa şikayeti alınır yani polisin karar verme yetkisi yok bu konularda
Bak güzel kardeşim, gerçekten sana sabrediyorum. Senin gibi cahil insanlar böyle hep bilgi sahibi olmadan fikir sahibi, karşılarına profesör gelse ukalalık yapabilecek cinste.
Sen o UYAP ile ilgili yazdığın konumuzla alakasız bildiklerini kendine sakla, o konuşulmuyor burada.
- POLİS KARAR MERCİ DEĞİLDİR
- İŞLEMLER EVRAK ÜZERİNDEN YÜRÜR
- KOLLUK GÖREVLİLERİ SAVCININ EMRİ DIŞINDA İŞLEM YAPAMAZ
Bunlarla ilgili aksi bir şey söylenmiyor. Deniliyor ki, teori ile uygulama her zaman aynı olmaz. Konu sahibi kardeşimiz gider karakola, karakolda da işgüzar bir nöbetçi memur vardır, muhatap olduğu memur uğraşmamak için, ama yasada böyle geçmez bak üstüne basa basa söylüyorum UĞRAŞMAMAK İÇİN, YANLIŞ YAPAR, yaşı da 18-20'li yaşlardaysa başından savmak için "oğlum bu tarz olaylara biz bakmıyoruz bundan bir şey çıkmaz, ben yine kaydını alırım ama" falan gibi vazgeçirmeye çalışır.
Diyorum ki, bu tarz bir muhabbete hiç muhatap olmamak için doğrudan adliyeye git, adliyeden dilekçeyle şikayetçi ol, aynı şey zaten. Karakoldan da olsan adliyeye, savcının önüne gidecek diyorum.
Bunu ben söylüyorum, sen kalkmışsın bana polis değil savcı yetkilidir anlatıyorsun. Hukuk hakkında bilgilerin yüzeysel, Türkiye'de karakolların işleyişi ve insan diyalogları, ilişkileri hakkında, her şeyin kanunda yazdığı gibi uygulanmadığı hakkında zaten bir bilgin yok. Konu sahibi arkadaş zaten teşekkür ediyor bilgi için, onun bir itirazı yok, verdiğim bilgide usul ve esas yanlışlığı zaten yok, sadece tercihen karakoldan değil savcılıktan şikayetini yap diyorum. Sen ise karşındaki adamın kim olduğunu, neyi ne kadar bildiğini, ne kadar tecrübesi olduğunu bilmeden, sırf forumda artistlik olsun diye alıntı yapıp boş boş konuşuyorsun.
İşine bak, alıntı yapma.