Taxfes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba daha önce Yapmış veya bilgisi olan yönlendirebilirmi isim değişikliği için mahkeme açmak istiyorum avukatla görüştüm 8 10 bin civarı para istiyorlar o kadar param yok sadece dava açıcak kadar 3 3.500 civarı bütçem var dava açmaya yetiyor avukat sız şekilde isim değişikliği davası açabilirmiyim veya açsam kaç ay sürer ortalama olarak ve süreç nasıl ilerliyor ilk mahkemeden sonuç alırmıyım
Eger cok farkli bir isim secmeyecek isen avukat'a gerek olmayabilir.
Ben yurtdisinda oldugum icin avuakt ile calismayi tercih etmistim.
Gerekceleri ve delilleri eklemistik. Delil olarak. Facebook ve LinkedIn profil ekran goruntuleri ve dugun davetiyesinin resmini ekledik.
Avukat davanin sonuclanmasi 5-6 ay surebilir demisti, ama sansa 2 ay icinde dava goruldu ve sonuclandi.

Kendi surecimden ornek vereyim
  • Once uyaptan dosya (asliye hukuk mahkemesi) olusturuldu. (04/04/2024)
  • Surec icinde ic yazismalar oluyor. Adli sicil kaydiniz filan gerekli birikmlerden talep ediliyor.
  • 17.05.2024 tarihine durusma gunu verildi, talep kabul edildi ve gerekceli karar yazildi. Kararda 2 hafta itiraz suresi oldugu yaziyor. Avukat sahite gerek olmadigin belirtmisti. Dosyayi boyle actik, ama sonradan sahit eklemenin faydali olabilecegini belirtti sectigim isimden dolayi.
  • Dava gunu avukat ve sahit katildi. Sahit benim bu ismi kullandigimi ve cevremde de bu isimle tanindigimi belirtti.
  • 22.05.2024 tarihinde avukat gerekceli kararnin taraflara teblig edilmesini uyap uzerinden talep etti.
  • 24/05/2024 tarihinde mahkeme. kararin yerel gazetede yayinlatilmasini talep etti.
  • 27.05.2024 tarihinde BASIN İLAN KURUMU'na 2.352,00 TL odeme yapilmis. Ornek gazete kopyasini biz gondermemisiz galiba goremiyorum.Kendi iclerinde halletmis olabilir.
  • 12/06/2024 tarihinde kesinlesme sehri yayinlandi.
Daha sonrasi icin bir sey goremedim UYAP'ta. Kesinlesme sehrinden sonra (yanlis hatirlamiyorsam) karar ilgili nufus mudurlugune gonderildi.
Daha sonra e-devletten ismimin guncellenmesini bekledim.