Aylık 5 K elde kalması mental olarak yorar seni.
Yapman gereken borçlarını sıfırlaman. Elindeki aracını 1250 - 1300 K satıp borçlarını temizle. Zihnin rahatlasın, ilk ay çok mantıklı hareket etmişsin diyeceksin. 900 K ile de piyasada suv istersen 2017-2018 model Quasqai gibi birçok araç var. Temiz düzgün al bin hem MTV yüksek çıkmaz, hem de farklı markalar gibi arıza açıp yormaz.
Bazı arkadaşlar mal kalsın demişler ancak düzenli gelir akışın olduğu sürece o malı tekrar edinmemen için hiçbir sebep yok.
Borçlarını ödedikten sonra elde kalan miktar yine seni A noktasından B noktasına götürmeye yetecek. Ayrıca ikinci el düşünmezsen sıfır faiz ile 200-300 bin kampanyaları oluyor onları araştır. Sonuç olarak sağlığını bozacak kafanı yormaya deymez. Söylediğin borç miktarı ödenerek kapanacak miktar.
Eksiye düşme yeter. Bu kadar ödeme yapmışsın harcama düzenini biliyorsun yine aynı şekilde yaparak 2025 sonunda aldığın araçtan daha iyisine binip gezersin inşallah.
Çok teşekkür ederim hocam değerli yorumunuz için. Hanım ile dün konuştuk oda 3-4 ay faize yatırıp beklememi söylüyor 900-1.000 bandında alacağım bir araba bizi daha çok yorar düşüncesinde ne yapacağımı bilemedim faiz indirimi geldi sonuç olarak bekleyeceğim tarih mayıs-haziran olarak öngördük ama bu mantıklı olur mu?