YouTube algoritmasının nasıl çalıştığına biraz daha derinlemesine bakmak gerekiyor. YouTube’un algoritması, içeriklerin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak için belirli bir deneme süreci uygular. Senin videon, başlık, etiketler ve açıklama gibi faktörlerle iyileştirilmiş olsa da, algoritma önce videonun küçük bir izleyici kitlesine gösterilerek performansını ölçer.
Bunu bir test gibi düşünebilirsin. Bu ilk izlenimler, videonun ilgisini çeken bir kitle oluşturup oluşturamayacağına dair bir geri bildirim sağlar. Örneğin, video izlenmeye başlar, insanlar videoyu izlerken sonuna kadar gelir mi, yoksa hemen çıkıp başka bir videoya mı geçerler? Videoya gelen beğeniler, yorumlar, paylaşımlar ve abone kazançları da bu ilk testin sonuçlarıdır.
Eğer video izleyiciler tarafından ilgilendirilir, izlenme süresi yüksek olur ve insanlar videoya geri dönüp tekrar izlerse, algoritma daha geniş bir kitleye gösterir. Bu şekilde, insanların gerçekten videoyu beğenip beğenmediğini YouTube, belirli bir test süreci sonrasında belirler. Yani aslında gösterim oranı, bu testin sonucudur.
Kısacası, YouTube algoritması bir tür deneme-yanılma süreci ile, izleyicilerin video ile nasıl etkileşimde bulunduğunu gözlemler. Videon iyi optimize edilmişse ve insanlar gerçekten ilgileniyorsa, algoritma seni daha geniş bir kitleye ulaştıracak şekilde videonu ön plana çıkarır. Bu da demek oluyor ki, gösterilmeden önce video performansını test etmek, algoritmanın sana nasıl bir yol vereceğini anlaması için şarttır.
Umarım şimdi biraz daha netleşmiştir!

winstoryzx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerçekten tüm samimiyetimle sormak istiyorum, Bir İzlenme süresi alması veya Görüntülenme alması için ve hatta İnsanların beğenip beğenmeyeceğini YouTube algoritması
test etmesi için, beni belli bi gösterim oranına getirmesi gerekmezmi? Yani Kapak fotoğrafım da iyi başlığımda iyi etiketlerimde açıklamam da iyi alışılmış bir şekilde
ama beni göstermezsen insanların benim videomu beğenip beğenmeyeceğini nasıl anlayabilirsin YouTube ?Bu kafamı kurcalayan soruma mantıklı cevap verecek olana
Para ödülü vereceğim gerçekten yeterki şu soru kafamda otursun artık