Açıkçası domainin sizde olması veya öncesinde kullanmanız herhangi bir şey ifade etmiyor. Sizin itiraz hakkınız örneğin yemeksepeti banabi yerine banabi yemek olarak marka çıkartırlarsa itiraz edebilirsiniz. Yani mevcut bir markanız vardır ve bu markaya benzeyen başka bir başvuru olursa itirazınızı yapabilirsiniz.
Marka başvurusu eğer ki tescillenmiş* farklı bir markaya benzerliği bulunmuyorsa onaylanacaktır. Bu halde markayı alan arkadaş sizin websitenizde o markaya ait logo veya yazı olarak içerik kullanmamanızı isteyebilir. İlk uyarısını yapar resmi şekilde, kullanmaya devam ederseniz telif davasını açabilir ve kazanır.
Siz sadece o domaini kullanabilirsiniz, o domaindeki isimle bir website oluşturamazsınız.
Aynısı univo için benim başıma da geldi, acı ama iyi bir tecrübe oldu. Artık domain reglemeden önce marka araştırıyorum.
Anlıyorum ancak bu kötü niyete girmiyor mu bangır bangır google vs isletme kaydi sosyal medyalar ve reklamlar dönüyor. Kişi gidiyor aynı domaini aynı sektör diye başvuruda bulunuyor?