hocam peki yardım ettikten sonra bu hizmet sağlamada nasıl olmalı?
bazı wordpress konularında yardımcı olunca ücret istemek biraz bilmiyorum 1-2 şey için doğru gelmiyor, basit bir ayar değişikliği gibi ama karşıdaki kişi için de yarı bildiği bir şey ise?
bu ticaret konusu nasıl olmalı?
yardım karşılık beklemeden yapılır zaten. birine yardim ederken aynısı ondan gelecek beklentisine girmezseniz sorun yaşamazsınız.
siz şimdi bir gün benim de işim düşer diye mi yardım ediyorsunuz? öyleyse o yardım değil garantisiz bir barter oluyor, beklemeden yardim ediyorsaniz da ilk dedigime dönüyorum; herkes sizin gibi yardimsever olmayabilir hocam. insanlar alirken iyi verirken kötüdür malesef.
kısacası birisine ya yardım etmeyin, ya da bir dönüş beklentisine girmeyin. bunu vicdanen yazmıyorum ama devir böyle malesef herkes çıkarcı.
burada abi deyip iş ogrenip arkamdan is ceviren niceleri oldu... artik ucretsiz degil danışmanlık, selam vermiyorum. bilgim hizmetim ortada, alacak olan alır, beleş iş kovalayanlari baska kapıya gonderiyorum.
10 dklik işse de 10 dklik adamsaat bedelimi alırım sonucta ben 10dkmi alacak işi öğrenmek icin gunlerimi yillarimi harcamisim. boyle dusunmezseniz sizi böyle hayır kurumuma çevirirler