ByCoder1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar taksitli yatırımlık (bilezik vs) almak istiyorum bozdurunca çok zarar etmemek için ama internette genelde fiyatlar kuyumcuya göre %10 daha yüksek gibi (işciliksiz) en az zararla nasıl taksitli alabilirim. Fikirlerinize açığım
Normalde alamazsınız ancak diyelim ki aldınız.
Her ay %4 ve üzeri prim yaparsa bu cebinize + yansır %3 yaparsa zarar edersiniz zaten mevcut uygulanan faiz oranı altında kimse taksitli herhangi bir mal veya nakit türevi veremez.(Hayır yapmıyorsa tabi)Asıl soru şu faizler zirvedeyken, altın ons bazında zirve yapmış ve zirveyi tekrar aşamamışken(yükseliş trendi devam etmiyor) taksitle altın almak ne kadar mantıklı.

Riski iyi muhasebe etmeden iyice düşünmeden girmeyin derim
Basit bir hesap ile 2026 yılı sonuna kadar altın 4600-4700 uüstünde olursa ancak düzlüğe çıkarsınız.
İyi kötü Para kazandım diyebilmek için de 5000 üzerinde olması gerekir. Siz kendiniz adına sadece şu soruyu cevaplayin 2026 Ocak altın 4600 üstü mü altı mı

Benim şahsi görüşüm Ortadoğu tekrar karışır ise 5000₺ üzerinde olacaktır.Altın kandan beslenir,beslenmeye devam edecektir.
Ancak dünya çapında gerilim yaşanmayacak bir yıl geçerse ons tekrar rekor kırmayıp yatay ya da hafif negatif seyirde devam eder.
Soruyu biraz daha indirgedigimiz zaman kan dökülür mü dökülmez mi dökülür ise alabilirsiniz sizin kârınıza olacaktır

(Bu arada alacaksanız sıfır işçilik kesme altın tercih edebilirsiniz)

Belirttiklerim tamamen şahsi görüşüm olmakla beraber bu alanda sadece izlenimleri üzerinden yorum yapan bir kişiyim. Yazdıklarim herhangi bir şekilde tavsiye niteliği taşımamaktadır.