bütün anlattıkların senin sorunun değil aslında şuan modern insanın çoğunluğu bu sorun ile karşı karşıya ve üzücü olan kimse problemin farkında değil...
Netflix'de bunun üzerine çekilmiş bir belgesel var izlemeni tavsiye ederim 'social dilemma' diye bir belgesel , aslında bütün insanların bir ürün olduğunu çok net ve detaylarıyla anlatıyor...
Sorunu çözmek için uygulamalardan kurtulman gerekiyor, instagram , facebook kaldırmalısın hiç girmemelisin , bu çok zor bir süreç fakat gerçekten kötü haberlerden ve gündemlerden etkilenmemek istiyorsan yapman gereken şey bu olmalı.
ben x kullanıyorum , x'e özel bir chrome eklentisi yazdırdım yapay zekaya , sağda bulunan gündem bölümünü vs. gizliyor sadece takip ettiğim kişilerin içeriklerini görüyorum . onlarda kısıtlı olduğu için gündeme dair bir şey paylaşanları takipten çıkıyorum mesela.
r10.net yapay zekada yine chrome eklentisi yazdırıp gözükmesini istemediğin off-topic vs. kategorileri gizleyebilirsin , çünkü burada da saçma sapan gündemleri buraya taşıyanlar var onlardan arınmış olursun .
ben bu şekilde artık kendimi iyice gündemden soyutlamış şekilde takılıyorum , tabii maruz kalmıyor muyum . illaki maruz kalıyorum gündeme , tv deki haberler olsun vs. fakat bunu en aza indirgeyerek ruh sağlığımı koruyorum.
başarılar...