Merhabalar, yıllardır smm sektörü hakkında az çok bilgim var. Müşteri hizmetleri, reklamcılık yönlerini iyi kötü hakimim. Başlıkta belirttiğim civarlarda bir sermayem mevcut. Bu parayla smm sektörüne sağlam bir giriş yapılabilir diye düşünüyorum. Şimdi birkaç mantıklı seçenek var:
- En az 1 senedir aktif olan,hazır müşteri kitlesi olan ve aylık takriben 15-25k kar bırakan hazır bir paneli devralmmak.
Artı yönü, riski düşük. Eksi yönü ise olceklendirme yani büyüme ihtimaliniz kısa vadede düşük. Çünkü tüm sermayeyi bağlamış oluyorsunuz.
- Sıfırdan bir panel açmak. İşi bilen kişilerden danışmanlık ve eğitim hizmetleri almak. Paranın yaklaşık onda sekizi reklamlara harcamak.
Artı yönü, hızlı bir şekilde büyüyüp sermaye amorti etme ihtimali var. Eksi yönü ise daha fazla risk alıyorsunuz.
Bunun orta yolu olarak da aylık 5-10k kar bırakan bir paneli 60-120k fiyatla alıp geriye kalan parayı da büyümeye harcamak olarak düşünüyorum.
Soru şu; siz olsanız hangi yoldan gidersiniz ? Ve bu sermaye ile bu rekabetçi sektörde başarılı olunabilir mi ? Öngördüğünüz süre nedir ?