Öncelikle, Filistine destek verirken yalnızca bir sektörde tavır almak değil, toplumdaki geniş bir vicdani sorumluluğu üstlenmek önemlidir. "Teknoloji boykotu yapmıyorum" gibi bir cümle kullandığımı hatırlamıyorum, mesela en son Apple Telefon alalı 2 buçuk sene oluyor. Benim tavrım, bilinçli ve mümkün olan her alanda sorumluluk almaktır, bu da sadece kahveyle sınırlı değildir.
Shaya Group örneğine gelince, orada çalışan insanların işini kaybetmesi Kesinlikle üzücü bir durumdur ve işçi haklarını savunmak çok önemli bir meseledir. Ancak, burada bahsedilen asıl sorun, bir şirketin ülkedeki ekonomik etkilerinin ve uluslararası politikadaki duruşlarının aynı kefeye konmasıdır. Benim boykotum, İsrailin Filistine uyguladığı politikaya karşı bir tepki ve bu, çalışanları doğrudan hedef almak değildir. O yüzden masum insanları zarar vermek argümanı burada doğru bir kıyaslama değildir.
Ahlaki duruş, yalnızca kişisel çıkarları değil, geniş bir toplumsal ve küresel sorumluluğu göz önünde bulundurmakla ilgilidir. Şirketlerin ve hükümetlerin politikalarına karşı durmak, bazen bireysel ekonomik etkilerden daha önemli olabilir. Herkesin yapacağı şey farklı olabilir, ama doğru olan, kendi vicdanını dinlemek ve sistemin içindeki adaletsizliklere karşı sesini çıkarmaktır.
Teknoloji boykotu yapmıyorum demediniz ama biz gelişmemiş bir ülkeyiz her konuda uygulayamıyoruz dediniz kusura bakmayın birebir aynı kelimeleri kullanmadığım için

2.5 sene önce almış olmanız ABD'nin daha gelişmiş bir ülke için kasasına koyduğu paraya destek verdiniz mi verdiniz. Konu bu kadar basit aslında. Üstelik siz direkt iPhone yani ABD'ye ait bir şirketin ürününü kullanıyorsunuz. Neyse memnunsanız güle güle kullanın
Çalışanlar konusunda evet doğrudan hedef almadınız ancak yaptıklarınızın bir sonucu olarak böyle durumlar yaşandı istemeyerek yaşanan şey olayda sizi günahsız kılmaz. Olay yaşandı ve bunda payınız varsa sizde bu çarkın içindesinizdir ama ben isteyerek yapmadım cümlesi maalesef ki pek geçerli bir argüman değil.
Konu vidana nasıl geldi anlamadım ama siz Starbucks'ta kahve içmiyorsunuz diye vicdanlı ben içiyorum diye vicdansız olduysam varsın olsun canınız sağolsun.
Özetle çok zıt kutuplardayız sizinle ne ben sizin doğrularınızı değiştirebilirim ne siz benim o yüzden size hayırlı geceler diliyorum.