Hocam 3 sene Rover kullandım. Deneyimlerimi paylaşayım.
Almadan önce mutlaka ama mutlaka özellikle Rover yapan bir ustaya gösterin. İyi bakılmışı sorunsuzdur, kötü bakılmışı arabadan soğutur. Baş edemezsiniz.
Motor-mekanik vb. parçalarında hiçbir sorun yaşamazsınız. Hepsini kolayca bulabilirsiniz. Özellikle İstanbul ve Ankarada sadece Rover parçaları satan yerler var.
Öte yandan kaporta aksamındaki yedek parçalar için bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Ostim'de vs çıkma yedek parçalar denk gelebiliyor, bunun için Whatsapp ve Facebook'ta gruplar var, istediğinizi temin edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Yakıt, fiyat/performans vs bakımından 200 bin lira bandında alınabilecek açık ara en iyi araçtır.
Konforu, güvenliği, yol tutuşu insanı gerçekten tatmin ediyor.
Gelelim eksilerine:
- Piyasada az bulunduğu ve tutulmadığı için yarın birgün satmak isteseniz sorun yaşarsınız. Acil bir para vs lazım olduğunda neredeyse yarı fiyatına elden çıkarmanız gerekebilir, alıcısını bulmak çok zordur
- Kaporta parçaları zor bulunabiliyor. Örnek vereyim benim tampon iç demiri kırılmıştı, bulamadık yenisin yapıştırıp kullandım 2 sene daha o şekilde

bu tarz şeylerden bahsediyorum. kapıydı çamurluktu o tarz şeyler bulunur.
- Bakımsız modeline denk gelirseniz sık hararet sorunu yaşayabilirsiniz. O yüzden en başta dediğim gibi mutlaka Rover'dan anlayan bir ustaya gösterin. İl-ilçe bilgisi paylaşırsanız hatta yönlendirebilirim de

- Başka da bir eksisi yok