Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sistemde ekran kartı takılı olsa da sanal sunucular bu ekran kartını otomatik tanımaz bir takım işlemler gerekir ekran kartını sanal sunuculara tanıtmak için, şu an tüm sanal sunucular muhtemelen sadece görüntü vermeye yarayan sanal gpu üzerinden çalışıyordur sanal sunucularda grafik işlemleri yoğun ise buna benzer bir sorun yaratabilir.

Diğer ihtimal sunucuda nvme disk takılı olduğunu yazmışsınız sanırım nvme’leri nvme adaptör ile bağladınız bu adaptörlerin kalitesine göre nvme ssd’de bazı performans kayıpları ve gecikme sorunları olabiliyor, disk smart durumu yerine sunucular kasmaya başladığında disk gecikme, disk okuma yazma testleri yapmanız gerek.

Son ihtimal sistemde soğutmayla ilgili problem olabilir, anlık işlem miktarı yükseldiğinde sistem sıcaklıkları çok yükseliyorsa sistem throotle yaparak işlemci gücünü kısıyor olabilir, bu da işlemciyi tam kapasite ile kullanamamanıza neden olur.
Ekran kartına bakmadım, darboğaz ve işlemci sıcaklığı konusunda bir sorun göremedim bir kaç test yapmıştım. Ekran kartına bakacağım

nvmeler normal anakarta takılı hocam, herhangi bir adaptörü yoktu. Parçaları toplayıp bilgisayarcıda kurmuştum çok hakim değilim.

Yardımınız için teşekkür ederim.

@boss1903;
boss1903 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ek olarak knight online'da efectleri falan kapatarak deneyin, bir de vm hangi versiyon kullanıyorsunuz ?
Hocam oyundan ziyade kendi sistemde sorun var. 5 tane VM açayım oyun kapalı kalsın kasmaya başlıyor. VM workstation 17 kullanmaktayım. Teşekkürler