Bundan 2-3 ay kadar öncesinde hayatımda görmediğim ilginçlikte bir arkadaş yazdı. Kendini uyanık sanan kişilerden her normal insan gibi haz etmediğimden elimden geldiğince doğru yola sevk etmeye çalıştım…
Ayak üstü 253735363 yalan söyleyebilen bu arkadaş en son köşeye sıkışınca telefona cevap vermemeyi seçti.

Kullanıcı adı banlı hala sürekli kontrol ediyorum ve adına açılacak herhangi bir üyelik de anlaşılır olacak benim açımdan.

Taahhüt ettiği 500 dolar ödemeyi yapamayacagını belirtip çok nazik biçimde benden yardım istedi. Ben de kendisine, bunu moderatörlerle konusmak şartıyla kabul edebileceğimi, burada yine insanları mağdur ederse vebal alamayacagımı ve en azından caydırıcı olması gerektiği için 400 dolar civarı bir para ödemesinin gerektiğini söyledim. Konu bir ödül/çekiliş konusuydu. Bunu duyunca parlayıp belki baska üyelerle anlasırım seklinde bir cümle kurunca da her yarısmanın 1 kazananı olur. Buna asla izin vermem, sizi sikayet edeceğim dedim ve basladı pazarlıga…

Masum konusmaya, ikna etmeye calısmaya öyle bir basladı ki inandım. Ardından değerli moderatörlerimizden, hepinizin de çok iyi tanıdıgı birine ulastım. Kendis kesinlikle en az 10.000₺ ödemesi gerektiğini ve ardından dekont göndermem şartıyla üyeliğinin aktiflesebilecegini söyledi. Arkadaş ilk gün maçtan görüntü attı, ikinci gün çok yoğundu. Ve sonrasında aylardır yok…

Bana konusma arasında ben zaten gelirim, düzgün gelmek istiyorum, üyelik de açarım, x kişisine az bir para versem zaten olur gibi etik dışı cümleler de kurdu.

Belki bunu okuyanlar zaten havadan gelen bir para, 1000₺ bile paradır diyebilir ama buranın huzuru sizlere ve baskasına yüz binlerce lira kazandırabilir. Lütfen buranın güzelliğini ve huzurunu bir şeylerin üstünde hep birlikte tutalım. Bu tarz insanlara da fırsat vermeyelim.

Hayırlı aksamlar