Kazandığın ile harcadığın tutarı her zaman saklı tut.
Sigortan ( en azından giriş tarihin ) şimdiden başlasın.
Elinde para tutmayı öğren ( Her gün kenara 100 tl ye bir hisse alsan batsın ölsün dipleri görsün fark etmez Türkiye'de her şey yıllar içinde yükselir , kenara pasif gelir olarak al ve elinde tut , bugün sigara olmuş nerede ise 100 tl )
Sağlığına gençliğine güvenip yük ağırlık ws taşıma yada soğuklarda fazla kalma ilerde oran buran tutulunca sağlığın değerini anlıyorsun.
Kimseye borç verme , veriyorsanda 5 tl ile 5000 tl nin aynı değerde olduğunu öğren ve geri dönmeyecek gibi düşün kendini zora sokacak bir miktarı borç verme.
Tanıdıklarına güvenip bi iş yapma , yaptığın işin hakkını önce al.
Basit bir üniversite oku , kendini zorlamayacak ama geliştirecek ilerki mesleğinde işine yaracak olsun. Bu ve hedeflerin ile ilgili sertifika ve kurs al elinde belgen olsun.
Allah iyilerle karşılaştırsın yolun açık olsun.