Hocam domain gayet iyi anlaşılır ve akılda kalıcı. Ama uygulamaya gelince sahibinden esintisi alıyorum fazlasıyla. Genelde bi siteden veya uygulamadan kopya sistemler nedense hemen çıkmama veya ilk intiba olarak negatif algılatıyor bana bu genel olabilir.
Diğer hususlar küçük ama önemli noktalar örnek; ilan detayına giriyorum görüşülür diyor fiyat belli edilmemiş eğer ilan girilmişse bir fiyat girilmesi önemli. 2. konu eğer bir fenomen reklam veriyorsa kanallarının daha iyi okunulabilir sayılarıdır bunu veren servislerde mevcut. Bir ilan detayına daha baktığımda bir fenomenin profil fotosu konmuş 50*50px sanki ilan detayında çok kötü duruyordu, böyle kalitesiz bir görsel ve açıklamada tüm fenomenlerin reklamlarında kullanılan sabit açıklama ile güven veren bir sistem olmadığını düşündüm.
Onun dışında sitenize giren kişi büyük ihtimalle ilk defa giriyordur ona tam olarak 3 saniye içersinde nesiniz ne yapıyorsunuz, ne sağlıyorsunuz kimlerin hangi sorunlarını çözdüğünüze dair mesajların net verildiğinden emin olmak yani o kullanıcıyı tutmak.
Örnek vermek gerekirse
https://web.archive.org/web/20080901...w.shopify.com/ 2008 yılındaki shopify sitesine girdiğinizdeki haline bakalım.
Shopify ile online satış yapmak kolaydır:
Hosting, bant genişliği ve güvenlik gibi tüm işlemleri biz hallediyoruz , siz
işinize odaklanın .
Kendi e-ticaret mağazanıza sadece birkaç dakika uzaklıktasınız .
Muhtemelen 2008 'de bu siteye giren kullanıcı ilk defa giriyordu, Shopify giren her kullanıcıyı kaçırmamak için kendini ne kadar temiz ve yalın şekilde tanıtıp onu elde tutmaya çalışıyor. Ama şimdi girerseniz çok farklı mecazlar kullanabiliyor anlamsız kelime öbekleride olabiliyor çünkü Shopify kullanılan ve artık tanınan bir sistem kendini tanıtmaktan çok marka değeriyle artık ilgileniyor.
Kısaca tasarımda daha rekabetçi daha anlaşılır bir dil kullanarak tekrardan tasarlayabilirsiniz, siteye giren her kullanıcıyı elinizde tutmak için kullanıcı deneyimi çalışmaları yaptırabilirsiniz. Bence bırakmakla bırakmamak arasında kaldıysanız devam etmeyi seçin sizin için zor olabilir ama mantık güzel, uygulama yanlış sadece.