Yaşadığınız durum halk arasında astral seyahat de denilen rem uykusu olabilir. Normalde uyuduğumuz zaman beynimiz uyumaz zaten. Arka planda çalışmaya devam eder ve gün içinde edindiğimiz bilgileri, gördüklerimizi duyduklarımızı harmanlar. Bazen de bunları harmanlarken rüya dediğimiz görüntüleri oluşturur. Ve genelde nadiren beynimiz uykuda olduğunun farkına varır ve bazen siz yatakta uyuyor olsanız bile sanki ruhunuz bedeninizden çıkmış da odanın içinde geziyor gibi olur. Daha önce deneyimledim ama 1-2 defa sadece. Yataktan kalktım ve odada dolaşırken bedenimi yerde uyur vaziyette gördüm. Odadaki her şeyin yeri doğruydu ve telefonum masanın üzerindeydi. (Uyandıktan sonra baktım ki telefon masada değil şarjda duruyor. Beynim onu yanlış hatırladığı için masada görmüşüm

)
Daha sonra 10dan geriye saymaya çalıştım ama sayamadığımı farkettim, çünkü rüyada mantık çok çalışmaz. Sihirli bir yer gibidir. Bununla ilgili bir film de vardı. Rüyadakiler bir fırıldağı yerde çevirip durmasını bekliyordu. Eğer hiç durmazsa rüyada olduklarını anlıyorlardı. Çünkü normal şartlarda biraz döner ve durur. Siz de 10dan geriye saymayı deneyin. Eğer sayamadığınızı anlarsanız rüyadasınız ve isterseniz uçarak mahalleyi bile gezebilirsiniz. Ben odanın kapısını açınca yemyeşil bir bahçeye çıkayım dedim ve oldu. Sonra da uçtum biraz. Daha sonra yerdeki bedenime dokunsam ne olur dedim, tam dokundum irkilerek uyandım. Uyanınca saatlerce karnıma birinin dokunduğunu hissettim. Ve hala o his var. Seneler oldu

Beynim gerçek sandı olayı. Deneyin, dediğim gibiyse eğlenirsiniz. Tek kötü yanı rüyadaki aksiyonlardan dolayı vücut kasılabiliyor ve beynimiz fazla enerji harcadığı için sabah uykusuz uyanıyoruz. Berbat bir durum. Uyuyup hiç uyumamış gibi olmak.