G29'da kronik olarak dişli atlama sorunu mevcut ve dişli sistemden ötürü aşırı sesli çalışıyor. Force Feeedbackti sanırım o açıkken gerçekten rahatsız edici düzeyde ses çıkıyor.
Ve birde direksiyonlarda kullanıma bağlı olarak sağa ve sola doğru 4--5 derecelik ölü bölgeler olabiliyor. Özellikle dişli sistemde bu aşırı yaygın.
Eğer alabiliyorsanız daha güncel olan G923'ü alın. Aralarında çok az farklar var ancak G923'te Force Feedback biraz daha geliştirildi ve açıkken verdiği ses azaltıldı. 4-5 ay kullanıp satacaksanız zaten satmanız da daha kolay olur.
Şu an ki fiyatlardan haberdar değilim ancak 3 ay önce bende niyetlenmiştim G923 Veya G29 almaya. Ortalama her ikisinin de temizi 10 bin TL bandında bulunuyordu. Ancak hem ülkemiz insanına güvenemedim hem de bol bol sorunlu olmasından ötürü parayı boşa harcamak istemedim.
Eğer imkanınız varsa yurt dışından Thrustmaster serisinden bi direksiyon seti alın. Kayışlı sistem hem direksiyonun gerçekçiliğini daha iyi yansıtıyor hemde daha konforlu ve sessiz bir sürüş imkanı sunuyor. Ben de önümüzdeki aylarda bi Gürcistan'a gitmeyi planlıyorum bana yaklaşık araba ile 3 saat uzaklıkta gideceğim elektronik mağaza. Ve benzin parasını falan çıkınca Türkiyede'ki parasına yine gelmiyor.
Öncelikle eline sağlık üstadım dediğin gibi kayışlı sistem mükemmel ancak 3-4 aylık zevk için o kadar parayı vermeyi düşünmüyorum zamanında dfgt ( logitech'in en sesli direksiyon seti ) kullandığım için beni pek rahatsız edeceğini düşünmüyorum dediğim gibi benimki eğlenmelik bir heves g923'leri de kontrol edeceğim o modelini biliyorum ancak aralarında fazla fiyat farkı var sanıyordum