Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Hocam tamam bir anda 3m link basmam. aralarından 50 bin falan basarım. illaki haber sitelerinden tanıtım yazısı mı almam gerekiyordu? Backlink botlarınnı hiç mi faydası yok?
forumda Comment Backlink V5 var. deli gibi satıyor.
En kötü ne olabilir? Google ın ai ı yorumları ve linkleri okumuyor.
Comment backlink ben de kullanıyorum. Botlar bir araçtır, işin faydasını zararını data belirler. Sizin 3mluk datayı heryerde hintliler 5-10 usdye satıyor, o datalar çöp, spam. Sebebini açıklayacağım. Önce şuna cevap vereyim :
İllaki tanıtım yazısı almanız lazım, evet; sadece ucuz yollu nofollow backlinkler ile biryere gelemezsiniz. SEO ucuz bir iş değildir; tanıtım yazısı bugün en etkili, en organik backlink alma yöntemidir. Bu demek değil ki nofollow link almayacaksınız, backlink ağınız sadece dofollow link içeren tanıtım yazılarından oluşacak. Profil link, yorum link, image link, footer link hepsi olabilir.
Bakın biz Comment Backlink kullandıgımız zamanlarda, programa sokacak data için haftalarca veri kazıyoruz. Trafikli, spam riski olmayan yoruma açık sayfaları tarıyoruz. 1 milyon site tarıyorsak bunlardan 50 tanesi 100 tanesi işe yarar çıkıyor. Sizin 3m luk liste böyle bir filtreden geçmiş liste değil. Sadece yoruma açık oldugu tespit edilmiş sayfalardır.
3m luk lsitenin ahrefs, semrush ya da moz dataları var mı elinizde? Kaç tanesinin günlük bir kaç da olsa hiti var, link çıkış sayıları nedir? Eminim hiçbir datası yok, en fazla moz da-pa vardır o da birşey ifade etmez. Hiçkimse de 3-5 kuruşa sattıgı data için binlerce tllik analiz yatırımı yaparak o kadar listeyi Ahrefs sorguya sokmaz. Elinizdeki listenin bilinen tek özelliği yoruma açık olması, bir analiz sokulsa ne kadar çöp oldugunu eminim göreceksinizdir.
Diyorsanız ki 5 milyar site tarandı, bu 3 milyon aralarından kaliteli olarak çıkarıldı, o zaman saygı duruşuna geçerim, ama eminim öyle değildir=) O listeleri anti-seo yapanlar da kullanıyor, düşünün birilerinin başka siteleri devirmek için kullandıgı siteleri, siz seo için kullanacaksınız.
Sevgi ve selamlar