Söylediğiniz şeyin çözümü var ve tahminen 2 haftada değişimi gözlemleyeceksiniz. 1 ay sonra %50 ve 2 ay sonra %90 normale dönüşmüş olacak. Tabi ki sizin ve ailenizin bunu ne kadar istediğine de bağlı.
Bulunduğunuz il / ilçe'nin İlçe Sağlık Müdürülüğü'nü arayın yada adresini bulup gidip. Kardeşinizin yaşı +14 olduğu için ergen psikologlar bakmayacaktır, o yüzden yetişkin psikologdan randevu alın. Kardeşiniz tek başına bunun üstesinden gelemeyeceği için aileden iki kişi ile daha konuşmak isteyecektir psikolog (anne-baba-kardeşiniz) yada (anne-siz-kardeşiniz). Sizlere bu olayın çözümünü anlatacak, aynı şekilde kardeşinize de durumun farkındalığını oluşturacak. Değişimin 2. seanstan sonra işe yaradığını görecek ve ailece bunun üstesinden geleceksiniz. Seanslar ücretsiz. Bir çok öğrenci ve velimi yönlendirdim. Ben de 15 yaşındaki oğlumu götürdüm. %99 değişti. Kesinlikle destek almalısınız. Başka yolu, yöntemi YOK.
Neden İlçe Sağlık: Randevu almanız daha kolay, psikooğa gelen hastalar daha az olduğu için daha çok zaman ayırıyorlar.