kriptokulu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bundan 1 yıl önce hiçbir banka kolay kolay limit artırmazdı ancak şuanda etrafımdaki herkesin kredi kartı limitleri saçma sapan seviyelere ulaşmış durumda.
Üniversite okuyan yeğenimin (üstüne hiçbir şey yok, sigortası yok, çalışmıyor), 1 bankasında 500 diğerinde 95 bin tl limiti var.
Ya bu çocuk öğrenci sen bunu neye göre veriyorsun. Çocuk ya bu, harcamaya bi başlasa nasıl geri alacaksın? Çocuğun da hayatı yanacak.
Gerçekten çok garip, sizin çevrenizde de durum aynı mı?
Son 1-2 aydır benim de dikkatimi çekti

Düzensiz ödemeler, gecikmeler, yapılandırmalar nedeniyle puanım çok düşük....... 4 yıldır kredi kartından harcama yapmak istediğimde önce karta para yatırmam gerekiyordu. 2 kere markete gidiyordum limit bitiyordu.

Kredi kartı limit: 1.500 TL (Garanti Bankası) ve 2.400 TL (VakıfBank) , TEB yapılandırmadan dolayı kapalı.

Ancak son 1-2 ayda hiç bir değişiklik olmamasına rağmen.

• VakıfBank: Önce limiti 28.000 TL'ye çıkardı, 1 ay sonra da 33.000 TL'ye yükseltti.
  • Garanti Bankası: İlk olarak limiti 40.000 TL'ye çıkardı, ardından 60.000 TL'ye yükseltti.

Bu durum, ekonomik kriz dönemlerinde kapitalist düzenin nasıl çalıştığını gösteriyor.

Ticaretin tamamen tıkanmaması için, emperyalist sistemin koruyucuları planlı bir şekilde hareket ederek SAHTE alım gücü yaratıyor.

Bu "sebepsiz zenginleşme", yani üretmeden elde edilen bu alım gücü, aslında bir sömürü sistemi stratejisi.

Bu senaryo 2002-2013 döneminde de oldu.

Milletin ekonomik bunalımı uzun vadeli bir sömürü düzeniyle köprüde kredi kartı dağıtarak yaptılar.

Bunun sonrasıda faizleri düşürerek kredi vermek herkese bu sayede 3-5 aylık sömürü 10-20 yıla dayatılacak.

Yazın kenara 1 sene önce kredi vermeyen bankalar aramaya başlayacak milletde ekonomi düzeldi diyecek

İlk defa ödenecek borcum 1.000.000 TL 25,000 usd + üzerinde ve yaşlandım +20 yıl daha yok gibi.