PropJoe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dosya istinafa gitmişti, istinaf dosyadaki hataları yazıp duruşma yapmaya gerek yok düzeltin diyip geri göndermişti, ilgili mahkemede düzeltip cezayı onamıştı ben zaten içeri gir çık yaptım ondan yana sıkıntı yok, ama sonrasında bu durdurulması olayı işleri hafif bir karıştırdı, uyap üzerinde verilerde herhangi bir detayda yok, maddi kesilen cezalarında durdurulması kararı çıkmış, sabıka da suç kalmaya devam ediyor.

İnfaz hakimliğine gitmek biraz sıkıntı hocam, dosya farklı şehirde ben bambaşka bir şehirde önceki konuyada siz yazmıştınız belki hatırlarsınız benim mevzuyu, aslında benlik sıkıntı da yoktu yani denetime çıkmıştım ama bu durdurma kararı umarım hayırlı olur ne diyelim, sabıkadan da sildirebilirsem çok daha iyi olur.

Şöyle de bir şey var, bölge mahkemesi yeniden değerlendirmek üzere ivedi şekilde dosyaları istiyor, aynı günde infazın durdurulmasını istiyor (:.
"İnfazın durdurulması" kararı, ceza hükmünün sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini gösterir ve genellikle Anayasa Mahkemesi bireysel başvurusu, Yargıtay temyiz süreci ya da başka bir yargı merciinde inceleme ihtiyacından kaynaklanır. Maddi cezaların durdurulması da, cezanın tüm hukuki sonuçlarıyla birlikte askıya alındığını gösterir. Sabıkanızın devam etmesi ve UYAP’ta detay olmaması durumunda, mahkemeden veya savcılıktan dosyanın hangi gerekçeyle durdurulduğunu öğrenmeniz önemli. Bu bilgiye ulaştıktan sonra, gerekirse hukuki süreci takip edebilmek adına sizlere destek olabiliriz.