Artık paranoyak oldum! Sorunu kendimde arıyorum, bulamıyorum. Sizlere, meslektaşlarımada danışmak istiyorum. Mesela x firmasının iş başvurusunda gelen case örnek:
bu case için gelen mail, kullandıkları codeigniter3 frameworkü ile kodlayıp göndermek. Yaptığım iş:
iş videosu
Resimden html e bootsrap kullanarak frontend ve codeigniter backend kısmını yapıp (projeyi resmen bitirip) gönderiyorum. Cevap bile yok! Benmi kötü iş yapıyorum! Yıllardır bu sektörde olmama rağmen beni işi bilmiyorum? Yoksa herkes mi çok kötü yada bana hep kötü insanlar mı denk geliyor anlama çabasındayım. Yorum sizin.
Hocam sizin sektörü bilmem de kendi sektörümden örnek vereyim. Yıllar önce bir müşterime logo tasarımı yapmıştım ama çok ciddi manada özenerek hazırlamıştım.
"Size zahmet şu şekilde bir tasarım yapma şansımız var mı" dedi. Çok kibar olduğu için kıramadım, yaptım. Sonra "Aslında aklımda şöyle bir tasarım vardı" vb. derken totalde 6 farklı logo tasarımı istedi.
O aralar ben de müşteri memnuniyeti diye diye kendimi paralıyorum, iyi niyetimin suistimal edilmesini göze almışım. Neyse saatlerce uğraştıktan sonra en nihayetinde 6. logoyu da hazırladım ve müşteriye sundum ama bu defa kendimi şartlamıştım.
Artık ne kadar kibar olursa olsun kalbinin kırılmasını önemsemeyip başka tasarım hazırlamayacaktım. Müşteriden gelen cevap şu oldu: "Hocam elinize kolunuza sağlık. Sizi de çok yordum kusura bakmayın ama, ilk yaptığınız logo çok güzelmiş. Onu teslim alayım."
O gün bu gündür prensiplerimden taviz vermemeye çalışıyorum, gerek yok.