Elinde maddi olarak ne varsa paraya çevir ve borçlarını öde. Telefon vs geç abicim. En kötü tuşlu bir telefon alırsın. Ayrıca günümüz şartlarında 10 bin - 20 bin artık para değil. Herhangi bir yerde asgari ücretle çalışsan rahat ödersin. Hem mahkeme gününe kadar kafan dağılmış olur. Normale dönünce standartlarını yavaş yavaş yükseltir, işlerine odaklanırsın. Para pul en son dert etmen gereken şey. En azından dertlerinin birinden kurtulmuş, yükünü hafifletmiş olursun.
Belirsiz olan tek konu ceza yiyebilme ihtimalin. Mümkünse başka bir avukatla görüş.
Öncelikle selamlar hocam
Bizim aileden de depremzede olan akrabalarım var acınızı tam anlamasam da anlamaya çalışıyorum çok geçmiş olsun.
Okuduğuma göre mahkemeyi neredeyse halletmişsiniz ve önünüzde mahkemeye kadar 2 aylık bir süreç var
Bu süreçte şunu anlarsanız belki psikolojiniz biraz düzelir yaş olarak daha çok gençsiniz ve bu yaşta bunları yapıyorsanız emin olun çok daha iyilerini yine alabilirsiniz.
19 yaşında Türkiye de araba almak ve yurt dışına çalışmak gerçekten başarı isteyen bir durum bunu başarmış birisi olarak bu durumdan da çok rahat bir şekilde sıyrılabileceğinizi düşünüyorum.
Arkadaş olarak konuşmak görüşmek isterseniz profilimde bulunan numaradan istediğiniz zaman yazabilirsiniz
Kardeşim öncelikle büyük geçmiş olsun. Zor zamanlar geçirmişsin, geçiriyorsunda... Ama şunu sakın unutma hepsi birer sınav. Rabbim bir şekilde aydınlığa çıkaracaktır elbet. Bu zor zamanları sağlam durmaya çalışarak atlatman senin sağlığın için çok çok önemli. Hepimizin başına dönem dönem böyle ağır konular mutlaka uğramıştır. Bazıları kendini çok yıpratarak bazıları da biraz daha sağlam basarak atlatır. Kendini sakın yıpratma. Dediğim gibi elbet geçip gidecek ve bir gün ne günlerdi be diyeceksin. O yüzden geçip gidecek günler için kendini sakına sakın yıpratma. Güzel şeyler düşünüp kendini toparlamaya çalış . Bu dönemde ailenin de sana büyük ihtiyacı olacak. Ailenin en sağlam direği sen ol. Onlara destek olmaya çalış. Bol bol dua et . Allah'ın izniyle herşey yoluna girecektir. Bu sınavı en iyi şekilde atlatman dileğiyle.... Allah yardımcın olsun.
Allah Büyüktür, geçmiş olsun hocam.
her şey üst üste gelmiş çok geçmiş olsun hocam, okurken benim bile içim yandı umarım en kısa sürede düzene kavuşursun
zaman ne çabuk geçmiş , bu konuyu açtıktan sonra o kadar bunalım kötü zamanlardı ki 0 tl ile kredi kartı limitlerimle türkiyeyi ( 55 il ) gezdim . daha sonra memlekete dönüp iş başvuruları yaptım 5 yıldızlı bir otelde önce personel sorumlusu sonra genel müdür oldum . çalışmaya başladıktan 3 ay sonra borç harç bir giyim dükkanı açtım. 1 sene hem otelde müdürlük hem dükkanı işlettim çift mesai çalıştım . 2023 eylülünde bir kız arkadaşım oldu hala devam ediyoruz uzun ilişki . mahkemede 2024 ocakta 5 yıl hagb ile sonuçlandı. bana iyi bir ders oldu . 2024 yazında da bir petrol şirketine bulaşıkçı olarak geçtim sonra şoför oldum sonra insan kaynakları müdürü şimdi ise urfa kısmının proje müdürü oldum hala aktif devam ediyorum. yabancı milletlerden insanlarla çalıştığımız için ingilizcemi de baya iyi geliştirdim kürtçem gibi konuşabiliyorum artık. giyim mağazamdan gelen paraları asla yemedim hep 1 malımı 2 ye katladım 2024 eylül ayında devren fırsat bir dükkan daha denk geldi 2. dükkanımı da açtım her iki dükkanıma da birer bayan personel bıraktım . şuan herşey yolunda düştüğüm yerden kalktım. bu konuda zamanında destek mesajı gönderen arkadaşları ne zaman diyarbakıra yolu düşerse otelimizde ağırlamak isterim . teşekkür ederim