Bir ogretmen olarak sunu belirteyim. Son cumleniz dogru. Temel sorun ogretmenler. Ama bunu genelleyemezsiniz. Ogretmenlerin sinifta telefonu acması yasak zaten. Benim derste oldugumu bilgidi halde eşim, annem, babam beni ararsa acarım. Acil vir durum var ihtimaline karşı. Yoksa derstyim kapst derim ve kaparım. Ama evet video ceken, ki bu sorun degil ama cocuga zarar verebilecek videolar ceken ahmaklar elbette var. Cezalar yetersiz kaldiginda cezayi revize etmektense genele yasaklamak caresizliktir. O ogretmene acacaksin sorusturmayı. Sosyal medyada yayinladigi goruldugu gibi hemen vereceksin en az kidem durdurma cezasinj. Hatta maaş kesim vereceksin ki bir ustu en ust ceza olan görevden alma oldugunu gorecek ve tekrarinds bunun basina gelecegini bilecek. Ancsk cocugum rahatsiz ve ogretmeni arayip durumunu sorabilmeliyim. Ya da sen beni arayip cocugum okula geldi mi hocam sabah iyi degil gibiydi... vs sorabilmelisin. Iletisim aracını yasaklamak mobbingtir ve suctur. Suça suç ile onlem alamazsiniz.