Kesinlikle katılıyorum. Müşterinin parası var ama fiyatta pazarlık yaparak süreyi uzatıyor da uzatıyor. Fiyat ve performans diye bir şey var. Örneğin 1. sıraya geldiğinde aylık 1 milyon tl para kazanacak müşterinin işini 20 aydır yapıyorum ve halen 1. sıraya gelmedi. Bunun sebebi ödemesi gereken ücreti hem geç ödemesi hem de çok uzun vadeye yayması. Bu durumda zarar eden kendisi ama bunu anlatamıyoruz. 6. sırada kaldı. Kalmaya da devam edecek çok uzun süre. Ben şimdi aylık ücret talebini %40 arttırmak durumunda kalacağım. Çünkü yeni bir yıla giriyoruz ve uzun süredir çok cüzi miktara iş yapmak durumunda kaldım.

20 aydır ödeme yapan bu müşterimiz 45 günde 1. sırada olabilirdi 18.5 ay boyunca Kendisi zararının farkında olmadığından biz alacağımız bağlantıları ve site içi çalışmaları, yazıları ve benzeri... 20 aydır alıyoruz. Halbuki 1.5 ayda hepsi alınabilirdi.

Örneğin footer link alamıyoruz. Çünkü bu linkleri toplu alıp aylık olarak ödemek için müşterinin önden ciddi bir ödeme yapması, sonra da aylık olarak ödeme yapmaya devam etmesi gerekiyor.

Bu şekilde onlarca müşterimi sayabilirim.

İşi konusunda cimrilik yapan insan her zaman kaybeder. Yanlış anlamayın, belki para kazanmaz ama kazanacağı parayı kaybetmiş olur ki bu da çok ciddi rakamlara denk geliyor finalde.

Güzel konu, teşekkürler.