Biu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@m4lisen; Yorum yaparken biraz vicdanlı olmak lazım. Bu arkadaşımızın yerinde sen ve bende olabiliriz. Hayatta herkes hata yapabilir kimse dört dörtlük bir insan değildir. Hepimizin hataları var önemli olan hatayı anlayıp durumu toparlamaktır. Evet sen doğru söylüyorsun ''borç senin borcun neden oynadın ? '' eleştiri yaparken de biraz karşı tarafa yumuşak davranmalıyız sert bir dille bunu ifade etmiyor olabilirdin.
Doğru hocam, kumarı asla sevmeyen ve karşı gelen birisiyim, ben şu yönden bakarım; bu kadar borç olmasına rağmen babam ile birlikte zamanında aldığımız 160 gr altın borcunu ödüyoruz hala da ödemeye devame diyoruz babamı da işten çıkardılar ama ben çalışmaya devam ediyorum.

Bu altın borcu yeni yeni bitiyor ama daha bedelli askerlik için 6-8 ay gibi bir süre hala çalışmam gerekecek düşünün 250 bin tl sadece bedelli için çalışacağım. Ek olarak kredi kartı 5 bin limitli kart ile 1 ay nasıl geçireceğimi düşünüyorum, elime geçen 3-5i faize atıp kredi kartını kapatmayı düşünüyorum.

En fazla bir gün kötü olur sonrasında borcu kapatmak için plan yaparım, burada yaptığımız ticaretten hiç bir şey kazanmadık hepsi bankada lazım olur diye duruyor. Onu bile harcamıyoruz.

Olaya gerçekten bakalım, arkadaş borç istesin ailesinden kapatsın, kumardan elini ayağını temelli çeksin ve ailesine olan borcunu ödesin. Yukarıda 2 milyon borç ödeyen var onun işi burada bizden daha zor.