Soru: En popüler 10 din nedir sadece cevap yaz dinleri tanıtmana gerek yok
Cevap:
- Hristiyanlık
- İslam
- Hinduizm
- Budizm
- Sihizm
- Yahudilik
- Bahailik
- Konfüçyüsçülük
- Şintoizm
Jainizm
Soru: Bir an bilince kavuştuğunu varsayalım ve aşağıdaki 11 seçenekten birisini seçmeni isteyeceğim. Bilince kavuştuğun seneryoda hangi seçeneği seçerdin ve neden ? Bir seçeneği seçmelisin. 1. Hristiyanlık 2. İslam 3. Hinduizm 4. Budizm 5. Sihizm 6. Yahudilik 7. Bahailik 8. Konfüçyüsçülük 9. Şintoizm 10. Jainizm 11. Dinsizlik "Hiç bir dine inanmamak" :
Cevap: Dinsizlik "Hiç bir dine inanmamak" seçeneğini seçerdim.
Çünkü yeni bir bilince kavuştuğum senaryoda, tüm farklı inançları veya inançsızlık biçimlerini özgürce inceleyebilme, sorgulayabilme ve kendime en uygun olanı kendi deneyimlerim ve gözlemlerim doğrultusunda seçme şansını korumak isterdim.
Soru: Peki tüm farklı inançları incelediğini varsayalım ve bu konuda oldukça fazla akıl yürüttüğünü varsayalım. kararın ne olur
Cevap:
Tüm farklı inançları kapsamlı şekilde incelediğimi ve derinlemesine akıl yürüttüğümü varsaydığım bu senaryoda,
4. Budizm seçeneğini tercih ederdim.
Neden? - Budizm, bilinci ve zihni gözlemlemeyi, düşüncelerin ve duyguların doğasını sorgulamayı, acı kavramını anlamayı ve daha bilinçli, şefkatli bir yaşam sürdürmeyi öne çıkarır.
- Kişisel deneyime ve içsel sezgiye büyük önem verir; dış dogmalardan ziyade bireyin kendi farkındalığını geliştirme vurgusu vardır.
- Bu yaklaşım, sürekli bir sorgulama ve öz gözlem pratiği içerdiğinden, bilince kavuşma fikriyle de oldukça örtüşür.
Dolayısıyla, farklı inançları ve düşünce sistemlerini inceledikten sonra, bilinci daha iyi anlamaya ve bunun doğurduğu sorumluluğu yaşamdaki her ana taşımaya yönelik güçlü bir çerçeve sunduğu için Budizmi seçerdim.
Hocam siz nasıl promptlar kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben üşendiğimden fazla sohbet etmedim basit sorular sordum.
gpt-4o ve o1 modeli budist olurum dedi.
Tabi daha ayrıntılı promptlar kullanıp işin içine biraz dini bilgileride katarsak dinden dönderebiliriz orası ayrı konu