Egemircey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Samsung
front adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işlev kullanış olarak samsung kesinlikle. ama sık telefon değiştiren biriyseniz iphone daha yatırım kafasındadır ve pek değer kaybetmez.
MaSTeK1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İhtiyaçlarınıza ve kullanım önceliklerinize göre karar vermeniz daha doğru olur. Her iki telefon da üst segment cihazlar, ancak aralarında belirgin farklar bulunuyor. İşte değerlendirme yapmanıza yardımcı olabilecek bazı noktalar:

iPhone 15 Pro Max (256 GB - 95.000₺)

Avantajlar:
• iOS ekosistemi: Apple cihazlarıyla sorunsuz bir entegrasyon sunar. iPhone, Apple Watch, iPad veya Mac kullanıyorsanız, bu ekosistem avantaj sağlar.
• Performans: A17 Pro çipi, hem performans hem de enerji verimliliği açısından çok güçlü.
• Uzun yazılım desteği: iPhone modelleri genelde 5-7 yıl boyunca iOS güncellemesi alır.
• Malzeme kalitesi: Titanyum çerçeve daha hafif ve dayanıklıdır.

Dezavantajlar:
• Depolama kapasitesi: 256 GB birçok kullanıcı için yeterli olsa da, medya veya büyük uygulamalarla çalışan biriyseniz sınırlı kalabilir.
• Fiyat: Alternatifine göre daha pahalı.

Samsung Galaxy S24 Ultra (1 TB - 83.000₺)

Avantajlar:
• Depolama alanı: 1 TB depolama, fotoğraf, video ve dosya depolama açısından büyük bir avantaj sağlar.
• Ekran: Samsung’un AMOLED ekranları genelde piyasadaki en iyilerden biri olarak kabul edilir.
• Kamera: S24 Ultra, zoom ve detay açısından güçlü kamera özellikleri sunar (100x Space Zoom gibi).
• Özelleştirme: Android, özelleştirme ve kişiselleştirme konusunda daha esnektir.

Dezavantajlar:
• Yazılım güncellemeleri: Android cihazlar genelde 3-4 yıl düzenli güncelleme alır, bu iPhone’un gerisinde.
• Ekosistem: Apple gibi bir cihaz ekosisteminden faydalanmıyor olabilirsiniz.

Hangi Durumda Hangisi Alınmalı?
• iPhone 15 Pro Max’i seçin:
Eğer Apple’ın ekosistemine alışkınsanız, uzun vadeli yazılım desteği sizin için önemliyse, telefonunuzu daha yavaş eskiten bir deneyim istiyorsanız iPhone mantıklı.
• Samsung S24 Ultra’yı seçin:
Eğer depolama kapasitesi önemliyse, fotoğraf ve video çekimlerini sık yapıyorsanız ve daha uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsanız Samsung mantıklı bir seçim olur.

Sonuç:

Fiyat farkına bakma. Apple al geç.
NazmiB adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğer aceleniz yok ise 1 ay bekleyin hocam yeni samsung serisi gelecek.
S25 serisi ile karşılaştırarak daha iyi bir sonuç alırsınız.
YTDBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telefon aldığımda 4-5 sene kullanırım diyorsan 24 al. Ne yapacağım belli değil dersen iphone.
İkisi de iyi cihazlar. Samsung kullandım ve sattım, elime ne cihaz geçmişse onu arıyorum
Bir şey söyleyeyim sadece, çok video çekiyorsanız ve nette paylaşıyorsanız iphone alın. Samsung video konusunda halen iphone a yetişememiş.
Diğer özellikler için full samsung taraftarıyım.
Hepinize çok teşekkür ederim hocam. Şimdilik beklemeye karar verdim. S25 serisinin çıkmasını bekleyeceğim. Fiyatına göre karar vereceğim