Turkic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Udio'nun ücretsiz versiyonu ile ticari şarkı yapılabiliyor. Yalnız bu durumda şarkının Udio ile yapıldığını belirtmek şartı var.

Bunun dışında YouTube kanalından gelir elde etmek yerine sadece kendi yazdığınız şarkı sözlerini şarkı hâline getirip yayınlamak ve bu alanda isim yapmak düşünceniz varsa songgenerator gibi bazı sitelerde yaptığınız şarkıları o siteyle oluşturduğunuzu belirterek YouTube monetization, ads ayarları kapalı olarak yayınlayabilirsiniz. Kanalı açarken konum seçmezseniz zaten monetization için kanalınız uygun görünmediğinden YouTube çok az reklam gösterebiliyor.

Kendi şarkı sözlerini yazan yani GPT'ye söz yazdırmayıp kendi eserini yayınlayan kişiler eğer şarkıları çok izlenir, basında kendisinden bahsedilir ve ödül almak gibi bir başka kritere daha ulaşırsa bazı ülkelerin özel yetenek vizelerini hatta ABD'nin EB-1 Green Card'ını alması bile söz konusu olabilir.
Çok teşekkür ederim . Hemen inceleyeceğim. Son paragrafta anlattığınızı da ilk defa duydum. Güzel bir konu aslında. Benim kendime ait yazılmış şiirlerim var. Onlardan birkaç deneme yapmak istemiştim. Gerekirse sözleri düzenleyebilirim de. Biraz şiirle aram var. Yerli ve yabancı r10 tarzı forumlarda müzik kategorisinde bir şeyler yapmayı deneyen pek yok. Aslında haklılar da çünkü inceledim yapay zeka şarkılar pek ilgi görmemiş. İlgi görenler de genelde örnek veriyorum Müslüm Gürses'in sesi klonlanmış sanki o güncel bir şarkıyı söylemiş gibi gösterilmiş. Tek istisna uzun müzikler ve derleme uzun şarkılar. Bunlar ilgi görüyor. O nedenle ücretsiz bir seçenekle deneme yapmak istemiştim. Çok teşekkür ederim.