Merhaba
Bir wordpress sitem var. Bu domain'i 4-5 sene önce eticaret için almıştım. Opencart yükledim, XML'ile binlerce ürün çektim. Pek kullanmadım, sonra forumdan bir arkadaştan destek aldım, o da sağolsun bütün ****** sitelerine link çıkmış vs neyse siteyi kapattım. Bu sene 6 ay kadar önce yeniden açtım, wordpress yükleyip blog olarak kullanmaya başladım. Benim sorunum google hala 4-5 sene önceki lilnkleri tarayıp bulmaya çalışıyor. Search console aynı mail ile, sitemap dosyası sadece yeni sitenin var. Eski site ile ilgili hiçbir yerde bir sitemap vs dosyası yok. Sadece Semrush ile baktığımda en son 4 sene önce görülmüş 15 bin kadar link gözüküyor, tabi google da indeksi falan yok. Sadece semrush o zamandan arşivinde tutmuş.
Server loglarına baktığımda moz'a ait bir botun benzeri opencart linklerini aradığını gördüm, onun siteyi taramasını engelledim.
Gereksiz yere tarama bütçem harcanıyor, ayrıca google'ın sürekli olmayan dosyalar bulup 404 vermesi de büyük olasılıka SEO açısından biraz zarar veriyordur.
Tekrar edeyim opencart 4 sene önce kurulu idi, site 4 sene kapalı kaldı, 6 ay önce wordpress kurdum. Google hala opencart linklerini taramaya çalışıyor.