Rorhstein hocam izninizle 2 soru daha yönelteceğim. Bunlar benim için çok önemli ve bir önceki cevabınızdaki doğru bakış açınızdan dolayı size sormak istedim.
1. 2 tane anahtar kelimem var. Bunlar "salon halıları" ve "oturma odası halıları" olsun. Benim de satışta 50 tane halı ürünüm var ve bu halılar her iki sınıfa da giriyor.
"Salon halıları" adında bir kategori açsam ve altında bu 50 ürünü toplasam, kategori yazıları meta açıklamaları vs. "salon halıları" üzerinden ilerlesem. Daha sonra aynı 50 ürünle "oturma odası halıları" adlı bir kategori daha açsam ve bu kategoride de; kategori yazısı, meta açıklamaları vs. "oturma odası halıları" olarak ilerlesem bu spam olurmu. Aynı ürünler iki kategoride de olacak ama seo çalışması iki kategoride de tamamen farklı olacak özetle. Ben daha önce bir kategoride 2 ana anahtar kelime üzerinden ilerledim ama sanırım hata yaptım. Siz ne önerirsiniz?
2. Ürün sayfalarında seo açısından en önemli kriter sıralaması nasıldır? URL adı, ürün adı, ürün açıklaması, meta açıklama.... Bu sorma sebebim şu: sektördeki bir rakip tüm ürünlerini şu şekilde adlandırmış ve sıralaması çok iyi;
- salon halıları kırmızı desenli ....
- salon halıları mavi desenli....
- salon halıları yeşil desenli....
ürün URL'leri de ürün adıyla aynı. Elimizde bir anahtar kelime var diye bunu her yere yazmak spam oluşturmaz mı? Yoksa kullanıcı deneyimini düşünüp sade ürün adları kullanıp, ağırlığı ürün açıklaması ve meta açıklaması gibi yerlere mi vermek lazım.
Veya şöyle bir ekleme yapayım: "en güzel halılar" diye bir anahtar kelime olsun. bunu ürün urlsinde, ürün adında, meta başlığında geçirmeli miyim.Bana çok mantıklı gelmiyor ama bahsettiğim rakip site her anahtar kelimede 1. sırada. En basitinden meta başlığı "en güzel halılar" öbeğiyle başladığında tarayıcıda bir çok sekme açıldığında bile kullanıcı deneyimi olumsuz etkilenecek. Müşteri sekmeler arasında ürünü bile zor bulur gibi geliyor.
Değerli fikirlerinizi rica ederim.Kafam çok karışık