ayvuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.500 TL ye muhasebe ücreti olmaz çok düşük. (sizin on liralık logolar gibi olur, ayrıca bu ücreti ödediğinizi odaya bildirirseniz ceza alır)
Defter Tasdik ücreti diye bir ücret yok, zira tasdik edilecek defter yok.
"KDV Damga vergisi" buna hiç anlam veremedim, mali müşavirler tahsilat memuru değildir. Ödemenizi GİB sistemleri üzerinden kendiniz yapın.
MuratEfendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sayın hocam bizde bu sene hem limited şirketi için hemde şahıs şirketi için defter tasdik ücreti ödedik, şirket için. 14.000 şahıs için ise 10000 tl
ikiside e deftere geçiyor.ayrıca 5 er bin lirade program ücreti ödedim. peki dedim seneye defter tasdiği ödeyecek miyiz sonuçta e deftere geçiyoruz diye
dedi ki farkeden bir şey yok yine aynısı gibi ödenecek diye. Sizden ricam konuyla alakalı aydınlatır mısınız
Herkes istediği kısmı alıyor (:
Her neyse, düşük ücretle muhasebe işi düzgün iş olmaz. Önceliğimiz bu. Defter çoktur yetiştiremez, merdiven altı (başkasının ruhsatı ile iş yapıyordur.) olabilir.
Piyasa değeri 1.000.000 TL olan bir aracı sana 500.000 TL ye satayım desen düşüncen ne olurdu ? (Kazalı, taklalı, şaselerde işlem var, tavanı kesilmiş mi acaba ?)
Bizim piyasamız da bu şekilde. Bankalar eksiktir, cariler tutmaz, defter kayıtları düzgün değildir.
Bu kısım genel bir mesaj olsun

Diğer kısma yani bizim meşhur defter tasdiğimize gelirsek,
Defter tasdik uygulaması önceki yıllarda vardı, artık TASDİK EDİLECEK DEFTER YOK. (2025 için sadece envanter var, noter ücreti 945,63 TL, kendiniz yapabilirsiniz.)
Bunun ödemesini yapmayın, düzgün muhasebe işlemlerinizi yapan muhasebeye yeterli ücret verin, daha sağlıklı olur.

"ayrıca 5 er bin lirade program ücreti ödedim"
Program ücreti de ödemeyin, neden cebinizdeki likiditeyi 3. şahıslara verip sizler nakit problemi yaşayasınız ki ?
linki göndersinler kredi kartı ile ödeyin. zor işlem değil. zaten meslek icabı 56 saat bilgisayar başındaki adamlarsınız.

Fakat bunların yanında sorunluluklarınız da olacak,
Defterlerin saklanması meselesi, GİB sistemine yüklenen defter beratları 10 yıl saklanmak zorunda.
Bunu kendiniz (bulut, cd, flash vs ekipmanlarda) saklayabilirsiniz, tabi istenildiğinde kimse flashın bozulduğuna saklama hizmeti aldığınız şirketin iflasıyla ilgilenmez.
bunu da uyarmış olayım.