Hocam vakit ayırdığın için öncelikle teşekkür ederim. Seni çok iyi birşekilde anladım ve sormak istediğim şeyler var;
1. Hergün aynı saatte video paylaşmak veya planlayıp aynı saatte yayına sokmak. Kanalın sanki bot veya otomatik idare edilen bir kanal gibi gösterebilir düşüncesiyle farklı saatlerde video atmaya özen gösteriyorum. Bu yanlış bir düşünce mi? Malum artık otomasyonlar ile tek tıkla kanala girmeden bile video olusturulup kanala yükleniyor
2. 1 Video 3 shots atmaya başladığım zaman uzun videoyu paylaştıktan sonra video içerisine girip oradan uzun videodan kesit alarak shorts videosu mu oluşturayım yoksa farklı video mu yükleyeyim veya aynı videoyu shorts olarak upload mı edeyim?
3.Uzun videoyu mobilden açtığım zaman video kendi kanalımda yüklü ise shorts videosu oluştur seçeneği çıkıyor. Video yüklemeden direk oradan kesit alarak shorts yayınlayabiliyorum. Böyle uzun videodan shorts oluşturmak tekrarlanan içeriğe girer mi?
1) Kesinlikle yanlış, doğrusu şu şekilde olmaşı. Hedef kitlenizi analtycsden yoğunluk günü ve saatlerini çıkartıp pazartesi 13:00 salı 15:00 çarşamba 17:00 gibi kendinizi sabitleyebilirsiniz bu şekilde olur. Döngünüz hep aynı olması lazım.
2) Bu tamamen size bağlı shorts içeriğiniz ne kadar ilgi çekici olur ise long videonun izlenmesine etki eder.
Yani shorts içeriğinizi izleyen long videonuza girip izlesin.
3) Remix özelliğini söylüyorsunuz oradan kesit alıp yükleyebilirsiniz sorun olmaz. Tekrarlanan içerik olayı bu şekilde olmaz. Remix youtubenin kendi özelliğidir ve sadece remix ile video paylaşan binlerce kanal var ve çok iyi izleniyor.
Remixin en büyük avantajı ise baskası sizin videonuza remix yapsa siz telif bile atamıyorsunuz içerik kaldırılmıyor. Youtube doğrudan remixi kapatmalısın istemiyorsan diyor.